Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kızılay'dan gönüllü kan bağışçılarına madalya
17 Haziran 2016 / 09:58
Kızılay'dan gönüllü kan bağışçılarına madalya
Türk Kızılayı Adana Şubesi, düzenli bağış yaparak hayat kurtaran gönüllü kan bağışçılarını madalya ve plaketle onurlandırdı.

ABO kan grupları sistemini bulan Nobel ödüllü Karl Landsteiner'in doğum günü olan,Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilen "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü", Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığının düzenlediği iftar yemekli organizasyonla kutlandı.

Park Zirve Zaimoğlu Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa; Adana Vali YardımcılarıMustafa Aydın, Durmuş Gençer,Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İlJandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, Büyükşehir Belediye Başkan VekiliRamazan Akyürek, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kaymakamlar, Türk Kızılayı AdanaŞube Başkanı Ramazan Saygılı ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşutemsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

"KADİM MEDENİYETİMİZ BİZE İYİLİĞİ EMREDİYOR"

ızılay olarak hedeflerinin, bütün Adanalılara iyiliği bulaştırmak olduğunu ifade eden Saygılı, "İnsanlarımız, kan bağışı yaparken birbirlerine iyiliği bulaştırıyorlar. 2.2 milyon nüfusu olan şehrimizde kan kardeşliği önemli bir şeydir. Bizim ahdımız; 2.2 milyonluk şehrimizde bütün vatandaşlarımıza ulaşarak, onların kalbinde iyilik kandili yakmak" diye konuştu.

"1 NUMARALI KENTTEN 1 NUMARALI İCRAAT"

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek de, Türk Kızılayı AdanaŞubesinin, kent plakasında olduğu gibi "1" numara icraatları olduğunu söyledi. Akyürek, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

" 'Kızılay' denilince aklımıza yardım, iyilik ve güzellik geliyor. Onun içindir ki Türk Kızılayı'nın başkanları, yöneticileri ve birilerinin sağlığını ve canını düşünen, onlar için fedakarlıkta bulunan kan bağışçılarının tamamı iyi ve güzel insanlardır. İyi ve güzel insanların sayısının arttırılması, kentimizin de iyi ve güzel bir kent olmasına önemli katkıda bulunacaktır."

"KAN BAĞIŞINI ÖNEMSİYORUZ"

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ise, "Kızılay" denilince akla evrensel ve etik değerlere bağlı çalışmaların geldiğini belirterek, "Kızılay, insan hayatını ve sağlığını koruyan, insanların düşünce yapısına bakmadan herkese el uzatan bir faaliyeti ifade ediyor. Bu güzel çalışmalarda görev alan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kanın insandan başka hiçbir canlıdan temin edilemeyen bir ürün olduğunu vurgulayanAydın, bu sebeple kan bağışı kampanyalarını önemsediklerini belirtti. Aydın, daha sonra gönüllü kan bağışçılarını kutladı.

Konuşmaların ardından, protokol üyelerince 45 kez kan bağışlayan 34 kişiye plaket, 35 kez kan bağışlayan 42 kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışlayan 93 kişiye de gümüşmadalya verildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Türk KızılayıAdana Şube Başkanı Ramazan Saygılı "Bizler, Türk Kızılayı Gönüllüleri olarak bu toplumun bağrından çıkmış iyilik çiftçileriyiz. Bu kadim medeniyetimiz bize iyiliği emrediyor" dedi.

Bu haber toplam 1,181 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber