Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kentsel dönüşüm, çileye dönüşmesin
09 Kasım 2015 / 12:26
Kentsel dönüşüm, çileye dönüşmesin
Vursavuş, kentsel dönüşümde uzun vadeli planlamadan yoksun uygulamaların, çok ciddi sorunlara yol açacağını bildirdi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, kentsel dönüşümde uzun vadeli planlamadan yoksun uygulamaların, çok ciddi sorunlara yol açacağını bildirdi. 


Mustafa Vursavuş, özellikle imar açısından oturmuş şehrin eski mahallelerindeki dönüşümlerle, otopark ve altyapı sorunu yaşanamaması için gerekli önemlerin alınması gerektiğine uyarı yaptı. Varsavuş, eski yerleşimlerde bulunan 4-5 katlı apartmanların yerini çok katlılara bırakacağını belirterek, “İki araç bulunan apartmanda 20 araç, 20 araç bulunan sokakta 200 araç birikecek. Buralar dönüşürken mutlaka çok katlı otoparklar ve altyapı sorunları çözülmeli. Aksi halde şehrimiz yaşanmaz hale gelir” dedi. 

’’BİR SORUN ÇÖZÜLÜRKEN, YENİ SORUNLAR YARATILMAMALI’’
Görüşlerini kent merkezinden örnek uygulama modelleriyle sürdüren AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş , “Örneğin; Reşatbey Mahallesi gibi 3-4 katlı binaların yoğun olduğu, genellikle yaşlı insanların oturduğu apartmanlar için yapılacak dönüşümlerle, 14 bağımsız bölüm sayısı bir an da 28-30 çıkacaktır. Yeni mülk sakinlerinin değişen profil yapısı nedeniyle sokaktaki araç sayısı da birden 10 kat artacaktır. 4 sokakta böyle bir uygulama yapıldığını düşünürseniz, 100-500 arasında ilave bir araç yükü geçekleşecek. Böyle bir yükü, otoparkı olmayan kent dokusunun kaldırması mümkün değil. Ayrıca mevcut altyapının artan nüfusa verilecek hizmeti kaldırıp kaldırmayacağı da ayrı bir soru işareti” diye konuştu.

’’DÖNÜŞÜMDE ALT YAPI VE OTOPARK SORUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI’’
Vursavuş, ortaya koyduğu gerekçeler nedeniyle, kent merkezinde dönüşüm yapılacak mahallelerde mutlaka “Katlı otoparkı” alanları yaratılması gerektiğini belirterek, “Eğer bu sağlanmazsa trafikte çok büyük sıkışıklıklar yaşanır. İnsanlar arasında önemli sorunlar, olaylar çıkabilir. Kentsel dönüşüm, insanların çilesine dönüşmemeli. Planlamalar yapılırken, kararlar sektör temsilcileriyle görüşülerek alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 325 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber