Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kentin altyapısı yetersiz!'
25 Eylül 2015 / 19:38
Kentin altyapısı yetersiz!'
İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, hayatı felç eden Adana’daki yağmurun şehri teslim aldığını belirtti.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, hayatı felç eden Adana’daki yağmurun şehri teslim aldığını belirterek, sorunun çözümü için belediye başkanlarını göreve çağırdı.

Biçer, yaptığı açıklamada, her şiddetli yağmurda yaşanan manzaranın tekrarlandığını ve Adanalıların 21 Eylül Pazartesi günü yine çileli günlerinden birini yaşadığını söyledi.

İMO Adana Şubesi olarak, her yağış sonrası Adana’nın sular altında kaldığını, hayatın felç olduğunu, sorunların çözümü için katkı sunmaya hazır olduklarını her fırsatta vurguladıklarını belirten Biçer, “Şurası muhakkak ki, biteviye tekrarlanan, çözüme ulaşmayan bu tablo karşısında artık vatandaşın tahammülü tükendi, kalıcı çözüm istiyor” dedi.

İMO’nun bundan sonra da üzerine düşen görevi yapmaya devam edeceğini ifade eden Biçer, “Haklılığımızın ortaya çıkması bizi memnun etmiyor elbette. Biz yaşadığımız şehirde tekrarlanan, bir türlü çözüme ulaşmayan bu ve benzeri sorunların ortadan kalkmasını istiyoruz. Amacımız eleştirmekle, sorunu ortaya koymakla yetinmek değil. Adana’nın yıllara dayalı sorunlarının olduğunu biliyoruz ve bir çırpıda her türlü sorunun çözülmesini beklemiyoruz. Ancak sorunların çözümüne doğru atılan adımların varlığını; planlı, teknik tüm bileşenlerle organize bir çalışma yürütüldüğünü görmek istiyoruz” diye konuştu.

YAĞMURLU KIŞ GÜNLERİNE DİKKATİ ÇEKTİ
“Ev ve işyerlerini su basması, yolların çökmesi, alt geçitlerin sularla dolması, alt geçitlerde ve yollarda arabaların mahsur kalması, sadece yağış miktarının fazlalığına bağlanamaz” diyen Biçer, şu görüşlere yer verdi:
“Bu yöndeki açıklamalar gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Suyun temel kanunu vardır, suya engel olamayız, ona yol göstermek zorundayız. Her yağışta benzer tablonun ortaya çıkması yaşadığımız şehrin yağmuru kaldırabilecek bir altyapıya sahip olmadığının göstergesi, altyapı konusundaki yetersizliğin kanıtı. Zira bu sorun her yağmur sonrası gün yüzüne çıkıyor. Yağmur sonrası lokal çözümler yerine şehrin tamamını kapsayan, sorunun tekrarlanmasını engelleyen çözümlere ihtiyaç vardır. Gereken teknik önlemler zamanında alınamazsa şiddetli yağmurlar afete dönüşür, hayat felç olur. Önümüzde uzun kış günleri var. Eylül ayında yağan yağmur nedeniyle Adana çekilmez hale geldiyse yağmurlu kış günlerinde olası aşırı yağışın neden olacağı zararları düşünmek bile istemiyoruz.

Adana Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları derhal bir araya gelmeli ve gün geçirmeden çalışmalara başlamalıdır. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin işbirliği ile tüm yerleşim alanlarında su, kanalizasyon, çöp, yağmur suyu, atık su arıtma tesisleri fizibilite ve master plan çalışmaları bir an önce yapılmalıdır."

Altyapı tesislerinin, uzun yıllara hizmet vereceğinden planlanmasının doğru yapılması, bakım ve idame ettirilmelerinin sağlanması gerekli ve önemli olduğunu ifade eden Biçer, "Şüphesiz ki AYKOME’nin daha sağlıklı, daha planlı ve yaptırım uygulayarak çalışması gerekmektedir. Doğalgaz, su, kanalizasyon ve internet altyapı yerleştirmelerinin plansızlığı tüm şehrin önemli ortak sorunlarından biridir. Sürekli kazılan yollar hem trafik keşmekeşi yaratmakta hem de yolların kalitesini iyice bozmaktadır. Yağmurla birlikte yollarda meydana gelen tahribatın en önemli müsebbiplerinden biri bu çalışmalardır. Ortaya çıkan bu sonuçlar bize, tüm çalışmalarda mutlaka olması gereken planlılığı işaret etmektedir. Yaşadığımız şehrin ihtiyacı olan planlı, teknik, sağlıklı ve işin uzmanlarınca yönlendirilecek çalışmaları bir an önce başlatmamız gerekmektedir” diye konuştu.

TMMOB’ye bağlı ilgili oda başkanlarının soruna kökten çözüm üretilmesi adına üzerine düşeni yapacağını yineleyen Biçer, bilimsel veriler ışığında Adana’da altyapı sorunun giderilmesi için göreve hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 553 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber