Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kent müzesinde sergilenecek
29 Mart 2014 / 09:14
Kent müzesinde sergilenecek
Osman Tufan Paşa’nın elbiselerini Kozan Belediyesi tarafından kurulan Kent Müzesi’ne bağışladı.

Kozan Lisesi, okul binasında muhafaza ettiği Osman Tufan Paşa’nın elbiselerini Kozan Belediyesi tarafından kurulan Kent Müzesi’ne bağışladı.
Çukurova’nın düşman işgalinden kurtuluşunda büyük mücadele veren Osman Tufan Paşa’nın Kozan Lisesi okul binasındaki elbiseleri ilçeye yeni kurulan Kent Müzesi’ne bağışlanmak üzere Okul Müdürü Levent Tetik tarafından Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan’a teslim edildi.
Tetik, Çukurova’mızın düşman işgalinden kurtuluşunda büyük emeği geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün subaylarından Osman Tufan Paşa’nın elbiselerine okullarının ev sahipliği yaptığı hatırlatarak, “Bugün de ilçemize kazandırılan kent müzemize Osman Tufan Paşa’nın elbiselerini törenle teslim ediyoruz. Okulumuz tarafından daha önce de 62 çeşit toplam 471 parça eserde kent müzemize bağışlanmıştı. Bu eserlerimiz Kent Müzemizde halkımız ile buluşacaktır” dedi.
Başkan Yardımcısı Özgan ise Osman Tufan Paşa’nın hatıralarına ev sahipliği yapan Kozan Lisesi okul idaresi ve eğitimcilerine teşekkür ederek, “Bu eserlerimiz asıl ait olduğu Kent Müzesi’nde en iyi şekilde muhafaza edilecektir ve halkımızın ziyaretine açık olacaktır. İsteyen herkes Kent Müzemizi ziyaret edebilir ve ecdadımızın bu değerli eserlerini görebilirler. Kent Müzemiz ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu. 

Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber