Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kent meydanı için ilk kazma vuruldu!
05 Ekim 2016 / 22:36
Kent meydanı için ilk kazma vuruldu!
Türkiye'nin en büyük "Barış ve Demokrasi Meydanı" Adana'da yapılıyor!

Seyhan Belediyesi tarafından yapılan ve şehrin tam merkezinde yaklaşık 40 bin metre kare alan üzerine kurulacak meydan için kamulaştırılan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Adana'nın kanayan yarası olan ve yıllarca çözüm bekleyen Saydam Caddesi ve Obalar Caddesi'nin trafik sorunu çözecek, Balıkçılar Pazarı'na yeni bir çehre kazandıracak olan Adana Kent Meydanı (Barış ve Demokrasi Meydanı) için ilk kazma bugün vuruldu. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın "Vizyon Projelerimden" dediği ve yıllardır hiçbir yerel yönetimin hayal dahi edemediği Adana Kent Meydanı (Barış ve Demokrasi Meydanı) için geri sayım başladı.

Yıkım çalışmalarına katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iş makinesine çıkarak binaların yıkımı için ilk darbeyi vurdu. Meydan ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Karlar, Türkiye'nin en büyük "Barış ve Demokrasi" meydanı projesinin detayları ile ilgili bilgi verdi. Başkan Karalar,"Burası Adana için çok büyük ve önemli bir proje. Buranın hem bir ticaret merkezi hem de bir yaşam merkezi olmasını istiyoruz. Avrupa'da bütün güzellikler meydanlar etrafında şekillenmiştir. Bu ilk kazmayı vurmanın heyecanını yaşıyoruz. Yapacağımız bu meydan ayrıca Türkiye'nin en büyük "Barış ve Demokrasi Meydanı" olacak biz ilk etabını bu dönem içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Borçlanmadan belediye imkanları kullanılarak yapılıyor

Adana'da bulunan ve artık meydan vasfını yitirerek sıradan bir kavşak hüviyetine bürünen alanlara "meydan" dense de işleyiş olarak tam olarak meydan hizmeti verememekte. İşte buradan yola çıkan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, seçim döneminde sözünü verdiği ve yapılmasına imkansız gözü ile bakılan projenin hayata geçmesi ile kolları sıvadı. İlk olarak imar düzenlemesini bitiren Başkan Karalar, yasal prosedürü yerine getirdikten sonra kamulaştırma çalışmalarına başladı. Yaklaşık yarıya yakını kamulaştırılan projede tek bir kuruş dahi borçlanmadan bu noktaya gelmesi vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı. Zira 30 Mart 2014 Seçimlerinde göreve gelen Başkan Karalar, Belediye yönetimini yaklaşık 48 milyon lira borç ile devralmıştı. Başkan Karalar'ın izlediği mali yönetim biçimi kasadaki paranın daha efektif kullanılmasını sağlamış ve meydan kamulaştırmasının gideri bu şekilde çözülmüş oldu.

Projenin son şekli pazar günü belli olacak

Toplam 23 bin metrekare konut ve 44 bin metrekare iş yerinden oluşan alanın bugün itibariyle yarıya yakının tapularının devri alınıp paraları ödendi. Ayrıca Saydam Caddesi üzerindeki iş yerleri ile Balıkçılar Pazarı esnafı ile takas anlaşması yapıldı. Yine meydan ile ilgili olarak proje yarışmasına çıkılmıştı. Yarışmaya toplam 12 proje katılırken bu projelerden 10 adeti bir üst jürinin değerlendirmesine sunuldu. Mimari alanda önemli isimlerden oluşan jüri heyeti 9 Ekim Pazar günü son kez toplanacak ve Seyhan Belediyesi'nin Adana'nın çehresinin değiştirecek olan kent meydanı projesi son halini bulacak.

Bu haber toplam 601 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber