Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kendi Serumuna Yanlışlıkla Narkoz Ekledi
17 Nisan 2015 / 09:07
Kendi Serumuna Yanlışlıkla Narkoz Ekledi
Adana'da, kendisine takacağı seruma saf su yerine yanlışlıkla narkoz eklemesi sonucu hayatını kaybeden hemşire, toprağa verildi. Yakınları yasa boğuldu.

Seyhan ilçesinde özel bir hastanenin ameliyathanesinde 10 yıldır hemşire olarak görev yapan Zeliha Taştan kendisine takacağı seruma saf su yerine yanlışlıkla narkoz eklemesi sonucu hayatını kaybetti. Adıyaman'da toprağa verilen hemşirenin yakınları yasa boğuldu.

DAMAR YOLU AÇILDI

İddiaya göre, Adana'nın Seyhan ilçesinde özel bir hastanenin ameliyathanesinde 10 yıldır hemşire olarak görev yapan Zeliha Taştan (30), soğuk algınlığı şikayetiyle hastanenin doktoruna muayene oldu. Doktor, Zeliha Taştan'ın grip olduğunu belirterek, serum takılmasını istedi. Serumu hastanede almak istemeyen hemşire Taştan, serumu evde kullanacağını, kendisine sadece damar yolu açılmasını istedi.

SON ANDA FARK EDİP KOMŞULARINA SÖYLEDİ

Koluna damar yolu açılan hemşire, ilaçların bulunduğu kısımdan serum ile birlikte serumun sıvılaşmasını ve kanda pıhtılaşma olmasını önleyen saf su (distile su) yerine, narkozda kullanılan (cetokain) ilacını aldı. Eve gittiğinde komşularıyla bir süre sohbet eden Zeliha Taştan, serum ve ilacı damar yolundan almaya başladı. Narkozda kullanılan ve kesinlikle damar yolundan alınmaması gereken cetokaini son anda fark eden Taştan, durumu komşularına bildirdi.

9 GÜNLÜK MÜCADELE ACI BİTTİ

Zeliha Taştan daha sonra evde bayıldı. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri, Taştan'ın kalbinin durduğunu belirledi. Taştan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Adana Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Zeliha Taştan, sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine yoğun bakım ünitesine alındı. Yoğun bakımda 9 gün yaşam mücadelesi veren hemşire hayatını kaybetti.

YAKINLARI YASA BOĞULDU

Hemşirenin Adana'dan geniş bir araç konvoyuyla alınan cenazesi, Adıyaman merkez Dardağan köyüne getirildi. Cenazenin gelmesiyle köyde ağıt sesleri yükseldi. Genç hemşirenin sinir krizleri geçiren yakınları, güçlükle ayakta durdu. Zeliha Taştan, Dardağan köyü mezarlığında toprağa verildi.

Taştan'ın halasının oğlu Aziz Akdağ, "Yanlış bir iğne yapması sonucu genç yaşta hayatını kaybetti. Ailesi ve biz perişan durumdayız. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Bu haber toplam 316 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber