Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
'Kedi Ahmet'in Lahmacunu'
12 Mayıs 2015 / 12:49
'Kedi Ahmet'in Lahmacunu'
Adana'da, 'Kedi Ahmet' lakabıyla tanınan Ahmet Cavlak, 36 yıldır seyyar tezgahında lahmacun satıyor.

Adana'da, 'Kedi Ahmet' lakabıyla tanınan Ahmet Cavlak, 36 yıldır seyyar tezgahında lahmacun satıyor.

Merkez Yüreğir İlçesi'nde 1979 yılına kadar fırıncılık yapan, ancak bazı nedenlerle işyeri batan Ahmet Cavlak, seyyar tablada lahmacun satmaya başladı. yan Ahmet Cavlak, tezgahının üzerine, 'Kedi Ahmet'in lahmacunu' yazdırdı. Yıllardan beri Süleyman Vahit Caddesi üzerinde açtığı tezgfahta lahmacun satan Ahmet Cavlak, futbol oynadığıçocukluk yıllarında 'kedi kaleci' olarak tanındığını, bu nedenle de tezgahına 'Kedi Ahmet'in lahmacunu' yazdığını belirtti. Ahmet Cavlak şunları anlattı:

"Kedi Ahmet'in lahmacunu denilirken belki biraz rahatsız edici olabilir. Ancak beni mahallede herkes böyle tanıyor. Uzun yıllar geçti, kimsenin aklına kötü bir şey gelmiyor Fırıncılık yaparken kazanamadığım parayı kazandım. Esnaf beni tanıyor, mahalle halkı benim nasıl bir usta olduğumu biliyor. Lakabım ile tezat oluşturmasına rağmen, insanlar benim lahmacunumu severek yiyor. Halimden hiç de şikayetçi değilim."

'TÜM MALZEMESİNİ ÖZEL ALIRIM'

Günde ortalama 300 lahmacun sattığını kaydeden Ahmet Cavlak, "Etini özel alırım, domatesini, soğanını, yeşilliğini özel seçip lahmacunun içini hazırlarım. Kendi ellerimle fırına götürüp, pişmesini beklerim. İnsanlar ayranı, yeşilliği ile birlikte yemeye bayılıyor. Ömrüm yettikçe de mahalle halkı 'Kedi Ahmet'in lahmacununu yiyecek" diye konuştu

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber