Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kebapçılar da Et Fiyatlarından Dolayı Şaşkın
21 Ocak 2016 / 11:38
Kebapçılar da Et Fiyatlarından Dolayı Şaşkın
Adana’nın ünü dünyaca meşhur kebabını yapanlar da 40 lirayı aşan et fiyatlarından dolayı şaşkın.

Adana’nın ünü dünyaca meşhur kebabını yapanlar da 40 lirayı aşan et fiyatlarından dolayı şaşkın. Adana Lokantacı ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Arslan, “Avrupa ülkelerinde çok yakınım var. İsveç’te, Belçika’da Avusturya’da soruyorum. Et fiyatları ülkemizden çok ucuz, şaşırıyorum. Her şeyin fiyatı ülkemizden pahalı et niye ucuz diye. Bir türlü çözemedim.” dedi. 

Türkiye yıllık et tüketiminde ortalama 33 kg ile Avrupa Birliği ve dünya ortalamasının altında kalıyor. Hayvancılık yapılmaya en müsait ülke olmasına rağmen yanlış politikalarının et üretimini olumsuz etkilediği belirtiliyor. Türkiye’de şu anda dünyanın en pahalı eti tüketiliyor. Sürekli artan kırmızı etin fiyatı şimdilik 40 lirayı aştı. 2002’de en düşük memur maaşıyla 67 kilogram dana eti alırken bugün en düşük 2 bin 151 lira maaşı bulunan, 54 kilogram et alabiliyor. 

Et fiyatlarından yakınan Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan, Avrupa ülkelerinde her şeyin Türkiye’den pahalı olmasına rağmen oradaki et fiyatlarınınucuz olmasına çok şaşırdığını söyledi. 

Yapılan araştırmaların etin ülkede çok tüketildiğini göstermediğine dikkat çeken Arslan, et fiyatları için “Bir anlam veremiyorum yıllardır. Niye böyle oluyor bilmiyorum. Eti çok tükettiğimizden desek, değil. Demek ki bu hayvancılığı biz bilinçsiz yapıyoruz. İyi hayvancılık yapamıyoruz demek ki, yetiştiremiyoruz. Onlar bunu bilimsel şekilde yapıyor. Havyan nasıl yetiştirilir, iklim uygun mu, bizdeki ise rast gele.” diye konuştu. 

Adana’da halen 100 gram bir kişilik kebap 12 ile 15 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber