Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kazancılar esnafını gezdi
14 Mayıs 2015 / 09:23
Kazancılar esnafını gezdi
Adana Valisi Mustafa Büyük, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile 8.Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında tarihi Büyüksaat Kulesi önü ve Kazancılar Çarşısı esnaflarını ziyaret ederek, sorunlarını dinleyip, hediyeler verdi

Vali Büyük ve Başkan Barışık ile İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ve Adana ESOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Esnaf Odası Başkanları’nın da bulunduğu grup, kutlama programında yer alan esnaf ziyaretini tarihi Büyük Saat Kulesi önünde buluşup, Kazancılar Çarşısı’nı gezerek gerçekleştirdiler.
Vali Büyük, Emniyet Müdürü Zeybek, Başkan Barışık, Ticaret İl Müdürü Ekiz ve Adana Bakırcılar Esnaf Odası İbrahim Arıklar ile beraberlerindeki esnaf odası başkanları, çarşı içindeki bakırcı, kalaycı, demirci, derici ve şekerci esnaflarını ziyaret ederek, sıkıntılarını dinlediler, günün anısına da birer duvar saati ve Ahilik İlkeleri’ni içeren broşür hediye ederek, bol ve bereketli kazançlar dilediler. Esnaf da, Vali Büyük ve Başkan Barışık’a çeşitli hediyeler vererek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Ziyaret sırasında, Vali Büyük’e, Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nin küçük araç trafiğine yeniden açılmasını, cadde üzerindeki lüzumsuz park eden araçların kaldırılması, eski dükkanların onarımı ve yıkılanların, yeniden yapıldıktan sonra eski sahiplerine teslim edilmesi ve elektrik şebekesinin yer altına alınması ve Büyüksaat Kulesi ile Çarşı Hamamı’nın orijinaline uygun şekilde yeniden ortaya çıkarılarak tarihine uygun hale getirilmesi gibi taleplerde bulundular.
Bu sırada, çarşıda buluna bir grup yabancı turist de, Vali Büyük ve Başkan Barışık ile tercümanları aracılığıyla sohbet ederek, Büyük Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Vali Büyük de, yetkileri dahilinde, meselelere gereken çözümü üretmeye destek olacakları sözünü vererek, esnaflarını sabırlı olmalarını istedi.

Bu haber toplam 289 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber