Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Katili Bulmak İçin 'Damacanaya Atış' Deneyi Yaptı
20 Nisan 2015 / 10:43
Katili Bulmak İçin 'Damacanaya Atış' Deneyi Yaptı
Adana'da geçen haziran ayında korsan gösteri sırasında başından vurulan 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın ölümüne gaz fişeğinin neden olup olmadığının ortaya çıkarılması için o sırada bulunan polislerin kullandığı tüm silahlarla su damacasına deneme atışları y

 Geçen haziran ayında korsan gösteri sırasında başından vurulan 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın ölümüne gaz fişeğinin neden olup olmadığının ortaya çıkarılması için o sırada bulunan polislerin kullandığı tüm silahlarla su damacasına deneme atışları yapıldı. İbrahim Aras'ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, poliste 9 ayrı suç kaydı bulunan 14 yaşındaki S.A. cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

Bölücü terör örgütü PKK yandaşları geçen yıl 15 Haziran günü, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki olayları protesto etmek için kentin Güney Kuşak Bulvarı Hürriyet Mahallesi'nde yol kesip, müdahale eden polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Bunun üzerine polis, tazyikli su ve biber gazıyla göstericileri dağıttı. Göstericiler ara sokaklara kaçışırken, başından vurulan İbrahim Aras adlı gencin cesedi bulundu.

GAZ FİŞEĞİ Mİ ÖLDÜRDÜ?

Olayın ardından İbrahim Aras'ın polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu öldüğü öne sürüldü, ancak ön otopside, kesin ölüm nedeni belirlenemedi. Bunun üzerine alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İstanbul Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu olayla ilgili raporunda 'ateşli silah yaralanması' dedi. Raporda şu ifadeler yer aldı:

"Ölüm ateşli silah yaralanmasına bağlı, kafatası ve yüz kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana gelmiştir. Aras'ın kafatasında mermi giriş çıkış yarası tespit edilememiştir. Atış mesafesi yönünden bir değerlendirme yapılamadı ve vücutta ateşli silah ürünü elde edilemedi. Kişinin ölümüne neden olan yüksek kinetik enerjili harp silahı veya kapsülünde domdom kurşunu bulunan av tüfeğiyle bitişik, bitişiğe yakın veya yakın atış mesafesinden meydana gelen atışla husulü mümkün olmuştur."

DAMACANAYA ATIŞLA DENEY YAPILDI

Adli Tıp raporu sonrası, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla üniversiteden bilim insanlarının da desteği ile deney yapıldı. Üniversite öğretim üyelerinin gaz fişeğinin atıldığı yer ile çocuğun öldüğü yerin mesafesinin ve hangi açıdan, nasıl atıldığının hesaplanması gerektiğini söylemesi üzerine polis yaptığı çalışma sonrası mesafenin 35 metre olduğunu belirledi.

Bunun üzerine 15 yaşındaki bir çocuğun kafatasından az daha yumuşak olan cismin damacana olacağını belirlendi. Bir çevik kuvvet polisi Aras'ın öldüğü yerdeki açıdan ve mesafeden damacanaya atış etti. Polis gaz fişeğini direkt, yerden ve havadan atarak her türlü atışın etkisini belirledi.

Yapılan bu ateş sonucunda damacana da çatlak oluştu ama tamamen parçalanmadı. O gün orada polisin envanterinde bulunun bütün silahlar da damacanaya ateş etti ancak o silahlarda damacanayı Aras'ın kafatası gibi parçalayamadı. Polis bütün bu delilleri mahkemeye sundu.

14 YAŞINDAKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Polisin yaptığı çalışmada İbrahim Aras cinayet şüphelisinin 14 yaşındaki S.A. olduğunu belirledi. Poliste 9 ayrı suçtan kaydı bulunan S.A., ekiplerin asayiş kontrolü sırasında Eminağa Caddesi'nde yakalandı. İbrahim Aras'ı pompalı tüfekle ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla S.A. tutuklandı.

Soruşturmayı sürdüren savcının eldeki delillere göre iddianameyi hazırlayıp dava açması bekleniyor.

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber