Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Katil 10 yıl sonra yakalandı
10 Nisan 2015 / 18:55
Katil 10 yıl sonra yakalandı
10 yıl sonra Rize'de yakalanan sanığa, cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis, yağmadan da 1 yıl hücre cezası verildi.
Adana'da vatani görevini yaparken çarşı izninde bindiği taksi şoförünü bıçaklayarak öldüren ve olaydan 10 yıl sonra Rize'de yakalanan sanığa, cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis, yağmadan da 1 yıl hücre cezası verildi.

17 Kasım 2004’te yaşanan olayda, sabah sporu yapan vatandaşlar, Dur Hasan Kırım’ı (60) öldürülmüş olarak buldu. Olaydan bir gün sonra ise Kırım'ın 01 T 0637 plakalı taksisi, Kurtuluş Mahallesi Ziya Paşa Bulvarı üzerinde terk edilmiş halde bulundu. Olaydan 11 yıl sonra kurulan özel ekip, katil zanlısının olay tarihinde 6. Kolordu Komutanlığı 39. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikte askerlik yapan Ahmet Yılmaz olduğunu belirledi. Rize'nin Ardeşen ilçesinde 31 Aralık 2014'te yakalanan Yılmaz, Adana'ya getirilip, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan Yılmaz, "Diyecek bir sözüm yok. Öldürme kastım yoktu, tamamen kendimi savunmaya çalıştım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık avukatı ise olayın 11 yıl sonra sadece sanığın beyanlarına dayanılarak aydınlatıldığını, sanığın olayda kendini savunmak amacıyla hareket ettiğini söyledi.
Olayın tüm yönleriyle aydınlatılmadığını ve sanığın savunmasının dışında herhangi bir delilin elde edilmediğini aktaran avukat, sanığın olayı samimiyetle itiraf ettiği için kararda etkin pişmanlık hükümlerinin göz önünde bulundurulmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanığa bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan ise bir yıl hücre cezası verdi.
Bu haber toplam 418 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber