Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Katar'dan 'Türkiye' çıkışı: Asla kabul edilemez!
05 Kasım 2017 / 14:08
Katar'dan 'Türkiye' çıkışı: Asla kabul edilemez!
Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Türkiye'nin önemli bir bölgesel oyuncu olarak kalacağını ve Katar'ın güçlü bir ortak ve müttefiki olmaya devam edeceğini belirtti.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre Bakan Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Fas'ta dün düzenlenen bir sempozyumda yaptığı konuşmada, "Türkiyeönemli bir bölgesel oyuncu olarak kalacak ve Katar'ın güçlü bir ortak ve müttefiki olmaya devam edecek." dedi.

Katar'dan Türkiye ile askeri ilişkilerini kesmesine dair taleplerin, otorite sahibi bir ülke için kabul edilemez olduğunu belirten Muhammed, "Bir gün gelir ABD güçlerinin ülkeden kovulması ya da Fransa ve İngiltere ile savunma alanındaki iş birliğimizin kesilmesi istenir." ifadelerine yer verdi.

Katar ve Türkiye arasında savunma, ekonomi, ikili ticaret ve yatırım alanlarında stratejik güçlü bir ilişkinin bulunduğunu kaydeden Muhammed, ülkesinin Türkiye, İngiltere, Fransa gibi çeşitli ülkelerle savunma alanlarında işbirliği anlaşmaları imzaladığına dikkati çekti.

Katar'ın Gazze ve Hamas ile ilişkilerine değinen Muhammed, "Doha, bölgede barış ve istikrarın tesisi için Gazze halkına ve buradaki imar faaliyetlerine destek veriyor. Doha, kesinlikle harekete destek vermiyor. Katar'ın desteği daima şeffaf ve herkese açık oldu." diye konuştu.

Ülkesinin herhangi bir barış anlaşmasının temel şartı olarak Filistin'de ulusal birliğe önem verdiğine dikkati çeken Muhammed, Katar'ın ulusal uzlaşıyı memnuniyetle karşılayan ilk ülkelerden olduğunu belirtti.

Katar'ın Hamas'la ilişkisinin, hareketin Doha'daki siyasi ofisinin mevcudiyetiyle ilgili olduğunu kaydeden Muhammed, bu kapsamda Katar'ın İsrail'in 2008, 2009 ve 2014'teki Gazze saldırılarının sona ermesi için ara buluculuk konusunda yardımcı olduğunu bunun yanı sıra Gazze'nin imar faaliyetlerine destek olduğunu aktardı.

Muhammed, uluslararası sistemin Suriye, Yemen, Libya ve şu an Katar'da olduğu gibi çeşitli bölgelerde sivillerin ihtiyaçlarını karşılamada ve siyasi çatışmaların bir parçası olmalarını engellemede başarısız olduğunu kaydetti.

Körfez krizine değinen Muhammed, abluka uygulayan ülkelerin hikmetli davranmasını ve krizin çözümü için diyalog masasına oturmasını temenni ettiğini belirtti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri.

Bu haber toplam 866 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber