Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kasaplar ve lokantalardan 'et' açıklaması
04 Ocak 2018 / 08:15
Kasaplar ve lokantalardan 'et' açıklaması
Adana'da lokanta ve kasap temsilcileri, kentte kesilen kaçak at ve eşek etlerinin Adana'da tüketilmediğini öne sürdü.

Kentte son zamanlarda çeşitli yerlerde sıkça at ve eşek kemikleri bulunması üzerine halk büyük tedirginlik yaşarken, kasap ve lokantacı esnafı da bu durumdan zarar gördüklerini bildirdi.


Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur ile Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Arslan, kentteki bir kebapçıda basın toplantısı düzenleyerek kaçak at ve eşek kesimlerine ilişkin bilgiler aktardı.

Başkan Arslan, tek tırnaklı etlerin Adana'da tüketilmediğini belirterek, “Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kebapçılara, lokantaya gidebilirler. Bu olaylar kebapla anılan Adanamızın prestijine gölge düşürüyor. Emin olun bu etler bizim esnafımız tarafından tüketilmemektedir. Tenezzül de etmezler. Dana eti bile girmez kebapçılara. Tek tırnaklı hayvan kesenlerin 25 yıldır adresleri değişmedi. Aynı şahıslar. Ama haberler yapılınca gidip yakalıyor görevliler. Neden daha önce müdahalede bulunmadılar? Görev ve denetim yetkisi olan kurumların görevlerini yapmadıklarına inanıyorum” diye konuştu.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur ise kaçak at ve eşek etlerinin geçmiş dönemde mecliste, askeri birliklerde, yurtlarda tüketildiğinin ortaya çıktığını hatırlatarak, “Kasaplarda böyle bir şey olsa bile biz yakalarız, aynı anda teşhir ederiz ve dükkanını açtırmayız. Bu etler hazır kıymada, hazır ucuz sucuklarda kullanılıyor. Tek isteğim var. Valimizden görev ve yetkilerimizi biraz daha açmasını istiyoruz. Denetlemeye bir yere kadar yetkimiz var” ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 521 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber