Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kardeşini öldüren şahıs yargılanıyor
21 Nisan 2015 / 17:46
Kardeşini öldüren şahıs yargılanıyor
Tartıştığı kardeşini tabancayla vurarak öldüren ağabey, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

Adana'da uyuşturucu yüzünden tartıştığı kardeşini tabancayla vurarak öldüren ağabey, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Bir oğlu mezara, diğeri ise cezaevine giren baba, ölen küçük oğlunun suçlu olduğunu belirterek, katil zanlısı büyük oğlundan şikayetçi olmadı.


Eşinden boşanan İbrahim Boğa (28), ağabeyi Süleyman Boğa'nın (30) merkez Seyhan ilçesinin Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine taşındı. 10 Şubat'ta meydana gelen olayda iddiaya göre, 8 ayrı suç kaydı bulunan İbrahim Boğa'nın uyuşturucu kullanması nedeniyle iki kardeş arasında tartışmaya çıktı. Tartışma sonucu Süleyman Boğa, kardeşi İbrahim'i tabancayla öldürdü. Daha sonra polise gidip teslim olan Süleyman Boğa, tutuklandı.
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Süleyman Boğa, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Boğa, uyuşturucu kullanan kardeşi İbrahim Boğa’nın cezaevine girip, çıktığını söyledi. Kardeşinin kendilerinden sürekli para istediğini kaydeden Boğa, “Bir şey yapmasın diye verirdik. Sürekli evime gelip huzursuzluk çıkardığı için yuvam dağıldı. Olay günü de para istedi. Olmadığını söyleyince de tabanca çekip üzerime saldırdı. Bana ateş etmesini engellemek amacıyla silahı tutmaya çalıştım. Boğuşurken silah 2 kez ateş aldı. Silah İbrahim'in elindeydi. Kardeşim yere düşünce ambulansa haber verdim” diye konuştu.

KATİL ZANLISI OĞLUNDAN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Baba Hıdır Boğa (68) ise ölen oğlunun uyuşturucu kullandığını aktararak, “Oğlum İbrahim tüfek ve tabanca ile gezerdi. Beni, abilerimi, diğer çocuklarımı rahatsız ederdi. Sürekli herkesten para isterdi. Vermeyince sorun çıkartırdı. Bir keresinde karakol içinde komiserin silahını alıp polisleri taradı. Polislerin hepsi yere yatıp kurtuldu. Bu tür davranışlarından dolayı Afyon'a taşındım. Bana göre olayda ölen oğlum suçludur” dedi. Baba Boğa, katil zanlısı oğlundan da şikayetçi olmadığını söyledi.

“İBRAHİM BİZİ SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU”

Tanık ağabey Cumali Boğa (35) da "Eşime 'bana ya para verin yoksa çocuğunuzu keserim' diyordu. Her ay sağa sola sataşmasın diye aracı ile kendisine bin lira veriyordum. 10 yıldır bu şekilde bize çektiriyordu. Onun yüzünden 4-5 trilyonluk mal varlığımızı kaybettik" dedi.

Tanıklardan Abdullah Avşar, “Ölen İbrahim uyuşturucu kullanıp ailesini rahatsız ediyordu. Benden de para istemişti. '3-5 bin lira param olsa Kalaşnikof alırım, Adana'da 2 ünlü adamı vururum, ben meşhur olurum, ailem de tümden Adana'yı terk etsin' demişti” dedi.

“İBRAHİM BAĞIMLI, SÜLEYMAN DENGESİZDİ”

Katil zanlısının boşandığı eşi Özlem Boğa, 5 yıl evli kaldığı eşinden kendisine şiddet uyguladığı için boşandığını vurgulayarak, "Bir keresinde bıçakla, beni yaraladı. Bir kere de silah çekti. İbrahim evimize gelip giderdi. Ancak, İbrahim'in üzerinde silah görmedim. Eşim Süleyman beni darp ederken İbrahim ayırırdı. Beni o kurtarırdı. İbrahim uyuşturucu bağımlısıydı, Süleyman'ın ise daha dengesiz olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 8 Haziran'a ertelendi.
Bu haber toplam 273 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber