Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Karataş'ta balıkçı gemileri kontrol altına alındı
16 Ağustos 2016 / 10:41
Karataş'ta balıkçı gemileri kontrol altına alındı
Adana’nın Karataş ilçesinde 84 balıkçı gemisine Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) takıldı.

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Karataş Balıkçı Barınağı'nda yeni av sezonunun hazırlıklarını yapan balıkçıları ziyaret ederek, onlarla sohbet etti. Tekin, daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığını da ziyaret ederek, BAGİS ve av sezonunda yapılacak çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundu.


Tekin, Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi'nin, denizlerde su ürünleri avcılığı yapan balıkçı gemilerinin kimlik, konum, zaman, hız, yön gibi seyir bilgileri ile avcılık faaliyetleri ve avlanan su ürünleri verilerinin “GSM ve uydu iletişim araçları” vasıtasıyla izlenmesini ve dijital ortamda kayıt altına alınarak toplanmasını sağlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait uzaktan takip sistemi olduğunu söyledi. 

Tekin, "Bu sistemin sürdürülebilir balıkçılık yönetimindeki amacı, balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetlerinin izlenmesini, denetimlerde etkinliğin artırılmasını ve avlanılan ürünlere ait verilerin daha hızlı olarak kayıt altına alınmasını sağlamaktır. Sistemde, denizlerde elde edilen üretimin yaklaşık yüzde 90’ını sağlayan, su ürünleri avlama ruhsatına sahip, boy uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemileri bu kapsama girmektedir" dedi.

Muhammet Ali Tekin, Karataş Balıkçı Barınağında toplamda 84 adet balıkçı gemisine BAGİS cihazı takıldığını kaydetti.
Bu haber toplam 779 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber