Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Karataş'a hayvan barınağı
22 Temmuz 2015 / 15:12
Karataş'a hayvan barınağı
Adana iline bağlı Karataş ilçe Belediyesi ve Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği heyeti tarafından gerçekleştirilen görüşmede sahipsiz sokak hayvanları için önemli kararlar alındı.

Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’ın makamın da gerçekleşen toplantıda; ilçede yıllardan bu yana süren sahipsiz sokak hayvanları sorununa ilişkin çözümler masaya yatırıldı.Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Yönetim kurulu Başkanı Metin Yıldırım tarafından dernek adına Karataş Belediyesine acil çözüm önerisi sunuldu.

KİHAYKO’nun Karataş Belediyesine sunduğu öneri paketinde;

-Öncelikli olarak acilen Karataş ilçesine sokak hayvanları için barınak yapılması.

-Sokaktaki hayvanların toplanarak kısırlaştırma ve tedavilerinin yapılarak rehabilite edilmeleri .

-Belirli bölgelerde su ve besleme odakları oluşturulması, konuları yer aldı.

Tüm önerileri olumlu bulan Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal; kurmaylarına acilen barınak için yer tespiti yapılması ve sunulan önerilerin hayata geçirilmesi talimatını verdi.

KİHAYKO Yönetimi ile Karataş Belediyesinin Barınağın yapılacağı alanı belirlenmesinin ardından dernek yönetimi ve temsilcileri Karataş ilçesinden ayrıldı.

Karataş ilçesinde ki bu olumlu gelişmelerden sonra açıklama yapan KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım; Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’ın olumlu yaklaşımının kendilerini çok sevindirdiğini; Karataş ilçesinde yıllardan bu yana sokak hayvanları sorununun ciddi bir tehlike arz ettiğini ve bugüne kadar görev yapan Belediye başkanlarının bu konulara duyarsız kaldığını; bu duyarlı girişim ve kararlardan dolayı Boğaçhan Ünal’ın Karataş gibi turizm cenneti olabilecek bir ilçede örnek davranış sergilediğini; STK olarak bu süreçte her zaman Karataş Belediyesine destek olacaklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 598 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber