Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Karakola 2 ton bombayla intihar saldırısı: 2 şehit, 31 yaralı
02 Ağustos 2015 / 22:41
Karakola 2 ton bombayla intihar saldırısı: 2 şehit, 31 yaralı
Terör örgütü PKK, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Karabulak Jandarma Komutanlığı binasına 2 ton bomba yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi.

Doğubayazıt'a 15 kilometre uzaklıkta Iğdır karayolu kenarında bulunan Karabulak Jandarma karakol binasına bugün saat 03.00'te 2 ton bomba yüklü traktörle yapılan intihar saldırısı düzenlendi.

 Valiliği, saldırıda 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 31'nin de yaralandığını açıkladı. Yaralı askerler ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesine kaldırıldı.'lılar, takviye kuvvet ile sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için de karayoluna pusu kurdu. Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

"2 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında İlimiz Doğubayazıt İlçesine 15 kilometre mesafede bulunan, Iğdır yolu üzerindeki Karabulak Jandarma Karakoluna terör örgütü PKK mensupları tarafından 2 ton bomba yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında 2 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 31 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır. Kamuoyuna duyurulur."

İntihar saldırısını düzenleyen in kimliğinin tespit edilmesine çalışılıyor.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte Jandarma Karakolu harabeye döndü, traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti. O sırada karakolda nöbette olan askerlerden 2'si şehit oldu, çoğu ağır 31 asker de yaralandı. Patlamada yüzlerce metre uzağa fırlayan parçaların isabet ettiği evlerde, köylülerden de hafif yaralananlar oldu.

Sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için karayoluna pusu kuran PKK’lı teröristler takviye güçlerin gelmesiyle birlikte, gecenin karanlığından yararlanarak AğrıDağı'na doğru kaçtı.

YARALILAR HELİKOPTERLE TAŞINDI

Çevredeki güvenlik birimlerinden sevk edilen takviye birlikler hemen yol güvenliğini sağladı ve yaralılar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olanlar, askeri helikopterlerle Erzurum’a nakledildi.

Bu haber toplam 358 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber