Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kalkış yapamayan uçak aprona döndü
20 Ocak 2016 / 21:57
Kalkış yapamayan uçak aprona döndü
Adana Havaalanı’nda Frankfurt seferini yapan bir yolcu uçağı, kalkış yapamayarak tekrar aprona döndü.
Yolcular, uçağa arızalı olduğu gerekçesiyle binmek istemezken, firma yetkilileri isteyenlerin biletlerini iade edebileceklerini bildirdi. Yolcuların endişeli bekleyişi sürüyor.
SunExpress Havayolları’nın dün gece saat 02.10’da Frankfurt seferini yapacak uçağı rötar yaptı. Yetkililer, yaşanan sıkıntıdan dolayı özür dileyerek yolcuları otele yerleştirdi. Bugün saat 16.00’da kalkacağı bildirilen uçak, iddiaya göre aprondan ayrıldıktan sonra hareket etti ancak havalanamadı. Tekrar aprona dönen uçaktaki yolcular bekleme salonuna alındı. Yolcular, uçağa arızalı olduğu gerekçesi ile binmek istemezken, yetkililer isteyenlerin biletlerini iade edebileceklerini bildirdi. Havaalanında endişeli bekleyişlerini sürdüren yolcular ise başka uçak ile Almanya’ya gitmek istediklerini söyledi.
 
“UÇAĞI KANATLARI BUZ TUTTU DEDİLER”
Yolcu Leyla Arabacı, dün check-in işlemi yaptıktan sonra bekleme salonuna girdiklerini belirterek, “Bizim uçağımız geldi ve yolcularını indirdi. İlk olarak ‘Temizlik yapılacak’ diyen yetkililer, daha sonra ‘Uçağı kanatları gelirken buz tuttu havalanamıyor. Onu bekleyeceğiz’ dediler. Saat 03.20’ye kadar bekleme salonunda bekledik. Herkes sıraya girdi, uçağa alınmayı beklerken yetkililer geldi; ‘Sizleri otele yerleştireceğiz’ diye açıklama yaptı. yolcuların bir kısmı otele, akrabaları olanlar da evlerine gitti. Bizi sabaha karşı saat 05.00 gibi aradılar. Saat 16.00’da uçuşumuz olduğunu öğrendik. Kontrollerimiz yapıldı. Uçağa binmek için tekrara sıraya girdik. Uçak hareket etti, yerden kalkamadı, tekrar döndük. Uçakta benzin kokusu gibi bir koku vardı. Daha önce böyle bir koku hiç hissetmemiştik. Yetkililer, uçak bekleme yaparken böyle bir kokunun yayılmasının normal olduğunu söylediler. Bizi geri indirdiler” dedi.
 
“BOZUK UÇAĞA BİNMEK İSTEMİYORUZ”
Yolcuların bozuk olduğu gerekçesi ile başka uçak ile gitmek istediklerini ifade eden Leyla Arabacı, “Sürekli kavga çıkıyor. Hepimiz çok mağdur olduk. Yaşlı insanlar var, çocuklu insanlar var. Çeşitli illerden gelen insanlar var. Sinirlerimiz bozuldu. Şuanda da insanlar uçağa binmek istemiyor. ‘Bozuk uçağa binmek istemiyoruz. Başka uçakla gitmek istiyoruz’ diyor. Yetkililer; ‘Biletlerinizi geri iade edebilirsiniz, gitmek isteyen de bu uçakla gidebilir’ şeklinde açıklama yapıyor. Almanya’ya gitmemiz gerekiyor. Ancak bu uçakla gitmek istemiyoruz” diye konuştu.
Havaalanında bekleyen yolcular ile firma yetkilileri arasında zaman zaman tartışmaların yaşanıldığı öğrenildi. Firma yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.
Bu haber toplam 383 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber