Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kadınların Korkulu Rüyası Olmaktan Çıkıyor
14 Aralık 2013 / 17:52
Kadınların Korkulu Rüyası Olmaktan Çıkıyor
Meme kanserinin onkoplastik cerrahi tedavisi ile giderildiği bildirildi.

Meme kanserinin onkoplastik cerrahi tedavisi ile hastalığın kadınların korkulu rüyası olmaktan çıktığı bildirildi. 
Uzmanlar meme kanserisini engellemek için belli yaşlardan sonra tetkiklerin mutlaka yapılması gerektiği söylüyor. Dünyada 40 yaş altı kanser görülme olasılığını oranı o yüzde 7 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 20'lere çıktığına dikkat çeken uzmanlar, gelişen imkanlarla hastaların sıkıntısının kolayca giderildiğine dikkat çekiyor. 
Meme kanserini engellemenin tek yolunun, belli yaşlardan sonra tetkiklerin yapılması olduğunu söyleyen Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tamer Çolakoğlu özellikle genç kadınlarda meme kanseriyle ilgili belirtilerin mutlaka meme cerrahı bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca günümüzde kanser teşhisi konulan hastalarında Onkoplastik cerrahi tedavisi sayesinde korkmadan ameliyat masasına yatabileceklerini vurguladı.

"SOSYAL HAYATA HIZLA ADAPTE OLUYOR"
Onkoplastik cerrahi tedavisinin, kanser nedeniyle kaybedilen veya estetik kusur oluşan memeyi yeniden oluşturmak veya onarmak olduğunu belirten Doç. Dr. Tamer Çolakoğlu, “Yani tedavi edici onkolojik ameliyatla plastik ameliyatın birleştirilmiş şeklidir. Aynı anda veya onkolojik ameliyattan bir süre sonra uygulanabilir. Hasta memenin yanı sıra uygun görüntüyü sağlamak için sağlam memeye de uygulanabilir. Yöntem daha önce meme kaybı bulunan hastalara da uygulanabilir. Onkoplastik cerrahi sayesinde; meme kanseri nedeniyle ameliyat olan hasta, bir memesini kaybetmek yerine sağlıklı ve iyi görünüme sahip göğüslere kavuşmuş olarak ameliyattan çıkar. Böylece; kadınlar ameliyat sonrasında moral buluyor, sosyal hayata hızla yeniden adapte oluyor ve psikolojik travmalar yaşamadan meme kanseriyle mücadele ediyor” şeklinde konuştu.

"AMELİYATTAN ÇIKARAK MORAL BULUYORLAR"
Yakın zamana kadar yapılan meme kanseri ameliyatlarında, genellikle memenin tamamının alındığının altını çizen Doç. Dr. Tamer Çolakoğlu, “Tabi ki bu ameliyat hastanın psikolojisinde kötü etki bırakıyordu. Onkoplastik cerrahi yöntemiyle; özellikle meme kanseri hastalığının en önemli sorunlarından birisi olan beden bütünlüğünün bozulması ve benlik algısının zedelenmesi durumu, daha ortaya çıkmadan bertaraf ediliyor. Onkoplastik cerrahi ile kanser nedeniyle bir meme ameliyat edilirken, örneğin aşırı büyük veya deforme olan ve hastaya rahatsızlık veren karşı meme de ameliyat ediliyor. Böylece meme kanseri nedeniyle ameliyat olan hasta, bir memesini kaybetmek yerine sağlıklı ve iyi görünümlü iki meme ile ameliyattan çıkarak moral buluyor.” 

Bu haber toplam 457 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber