Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kadınlar 'psikolojik tacize' uğruyor
19 Mart 2014 / 16:23
Kadınlar 'psikolojik tacize' uğruyor
Aile Terapisti Dr. Ejder: Güçlü kadınlar 'psikolojik tacize' uğruyor

Aile Terapisti Dr. Obengül Ejder, güçlü kadınların pek sevilmediğini belirterek, “Güçlü kadınlar psikolojik tacize uğruyor'' dedi.

Sosyal sorumluluk bilinci ile eğitim, sağlık, kültürel ve bilimsel alanlarda katkı sağlamak amacıyla Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Yaşam Merkezi yönetimi tarafından düzenlenen Anne-Baba Destek Programlarının 14’üncüsü Avşar Sineması’nda gerçekleştirildi. ‘Kadın İsterse’ konulu eğitim seminerinde konuşan Aile Terapisti Dr. Obengül Ejder, ‘Türkiye'de kadın kimliği’, ‘Kadınlarda benlik saygısı ve kadına yönelik şiddet’, ‘'Eş ve anne kimliğinin dışında iş kadını kimliği’ konularına değindi ve kadınlara iş hayatında başarılı olmanın sırlarını anlattı.

Aile Terapisti Dr. Ejder, özgüveni yüksek insanların iş hayatında da özel yaşamında da daha başarılı olduğunu belirterek, “Ancak, özgüven ve bunun getirdiği başarı kadını güçlü kılsa da psikolojik tacizden kurtulamıyor.” dedi.

Özgüveni yüksek insanların iş ve aile yaşamında daha başarılı olduğunu belirten Ejder, şunları söyledi: “Özgüven insanın iyi ve kötü yanlarını bilmesi, kendine saygı duymasıdır. Özgüven önce kendini tanıma ile başlar. Güçlü yanım mı zayıf yanım mı daha güçlü. Hangi özelliklerimi güçlendirirsem iş hayatında, aile hayatında başarılı olabilirim, sorularına cevap bulmak burada çok önemli. Özgüven konusunda en önemli konu ise olumsuz düşünme. Bu hatayı çok yapıyoruz.”

Başarıya inanmak nasıl başarmanın yarısı sayılıyorsa, olumsuz düşünmenin de başarısızlığın yarısı olduğunu vurgulayan Dr. Ejder, “Olumsuz düşünmeyi ise aile ve çevremizden öğreniyoruz. El alem ne der, komşu ne der, baskıları söz konusu.” diye konuştu. İş hayatında kadınların karşılaştığı güçlüklere ve engellemelere de değinen Ejder, güçlü kadınların pek sevilmediğini söyledi. ''Güçlü kadınlar psikolojik tacize uğruyor'' diyen Ejder, fiziksel tacizin de azımsanmayacak düzeyde olduğunu belirtti. Ejder, ''Fiziksel taciz hemen her kurumda görülüyor.” ifadelerini kullandı.

Düşük ücret ve hamilelikte işten çıkarma konularının da kadın başarısını engellediğine değinen Ejder, ''Bu semineri 5 yıl önce verseydim aynı şeyleri söyleyecektim. Bu gidişle 10 yıl sonra verirsem yine aynı şeyleri anlatacağım.'' şeklinde konuştu.

Tüm sorunlara karşın yine de başarı için çaba harcanması gerektiğinin altını çizen Ejder, şöyle devam etti: “Başarılı olabilmek için önerilerim var. Herkesin bir planı olsun. Bu plan sadece iş kadınlarına özgü değil, ev kadınlarının da planlı olması lazım. Başarılı olmak istiyorsanız her şeyi merak edin, mutlaka bir gazete takip edin, çocuklar sizi gazete okurken görsün.''

Dr. Ejder, çoğunluğu kadınlardan oluşan katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber