Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kaçak tur ve rehber denetimi
11 Mayıs 2016 / 13:05
Kaçak tur ve rehber denetimi
Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO), Adana, Hatay ve Mersin’de kaçak tur ve rehber denetimi yaptı.

Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO), Turist Rehberler Birliği’nin (TUREB) denetmenleriyle birlikte, bahar mevsimiyle birlikte Çukurova’da artan turizm hareketliliğinde vatandaşların güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla Adana, Hatay ve Mersin’de kaçak tur ve rehber denetimi yaptı.


ADRO Başkanı İsa Akdağ, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bütün bölgelerinde denetim ağını genişleten TUREB’in uygulamalı denetim çalıştayını Adana’da yaptığını belirtti. Akdağ, bahar aylarıyla birlikte bölgedeki turizm faaliyetlerinin yoğun olduğunu, bundan dolayı ADRO’nun ev sahipliğinde TUREB Merkez denetmenleriyle birlikte Hatay’dan Anamur’a kadar denetim yaptıklarını bildirdi.
ADRO’nun, kurulduğu günden bu yana, meslek adına bölgede turizmin gelişmesi ve turizmin dinamiklerini harekete geçirmek için var gücü ile çalıştığını belirten Akdağ, şunları kaydetti: "Ama maalesef bölgedeki turizm, tam anlamıyla kavranamadığı için ve geleneksel faaliyetler şeklinde yapıldığından bu, hem kaçak tur hem de kaçak rehberlik faaliyetlerini de beraberinde getirmektedir. Bizim sorunlarımızın başında kaçak rehberlik geliyor ki bu faaliyet; ülkemizin imajına büyük zarar veriyor. Ülke tanıtımın yanlış ve eksik yapılması hem içeride hem de dışarıda maddi ve manevi kayıplara sebep oluyor. Bölgede toplam 4 günlük yaptığımız denetimlerde 1. Gün Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve TÜRSAB BYK ile ortak denetim yaptık bu denetim hem seyahat acentaları hem de rehberler için çok olumlu ve verimli geçti" dedi.

2 ve 3. gün Adana-Tarsus bölgesinde yaptıkları denetimlerde yaklaşık 150'ye yakın seyahat acentasız, sigortasız, belgesiz faaliyete şahit olduklarını belirten Akdağ, "Fakat yanımızda TÜRSAB’ın yanı sıra Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden yetkililer olmadığı için kaçak acentacılık adına hiçbir işlem yapamadık çünkü bizim kendi meslek yasamızda sadece rehber denetim yapma yetkisine sahibiz 4. gün Mersin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve TÜRSAB Mersin BYK ile ortak bir denetim gerçekleştirdik. B u denetimlerde yaklaşık 15-20’ye yakın kaçak acentacılık ve kaçak rehberlik faaliyeti tespit edilip haklarında tutanak tuttuk. .Vergisi ödenmeden yapılan kaçak turların haksız kazanç ve rekabet yaratması, 78 milyon kişinin hakkının gasp edilmesi bizleri üzüyor. ADRO olarak da hem mesleğimizin hem de meslektaşlarımızın korunması için yasal çerçevede meslek kanunumuzun bütün yetki ve olanaklarını kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Osmaniye-Adana-Mersin şehir merkezlerinde ki denetimlerimizi bitirdikten sonra, asıl denetimlerimiz müze ören yerlerinde yoğunluk kazanacak" diye konuştu.
Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber