Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Japon Mühendis unutulmadı
08 Mayıs 2015 / 09:25
Japon Mühendis unutulmadı
İzmit Körfezi geçişindeki köprüde halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak yaşamına son veren Japon mühendis Kishi Ryoichi’nin adı Adana’nın Çukurova ilçesindeki bir parka verildi.

Çukurova Belediye Meclisi, intiharıyla tüm insanlığı ‘onur dersi’ veren Japon mühendis Kishi Ryoichi’yi unutmadı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla konuyu gündemine alan belediye meclisi, İzmit Körfezi köprü geçişindeki halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon Kishi Ryoichi’nin adını ölümsüzleştirdi. Önce ilgili komisyondan geçen teklif, Çukurova Belediye Meclisi’nin son oturumunda kabul edildi.

KİSHİ ARTIK PARKTA YAŞAYACAK
Meclis gündemine ilk madde olarak getirilen teklifle, Yalova’nın Altınova ilçesinde ‘onur intiharı’ ile hayatına son veren Kishi Ryoichi’nin adı Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi’ndeki 2 No’lu Çocuk ve Dinlenme Parkı’na verildi. CHP, MHP ve AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edilen teklifin ardından bir değerlendirme yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Mart ayındaki intiharıyla tüm insanlığa ders veren böyle bir insanı görmezden gelemezdik. Bir hata için hayatına son verebilecek kadar onurlu bir insanın adını yaşatmak bizim için bir onurdur” dedi.

PARK GİRİŞİNDE DE BÜSTÜ OLACAK
Japon Kishi’nin adını taşıyacak olan parkta bir de heykel veya büstünün yapılacağını belirten Çetin, “Büstü yarışmayla da yapabiliriz. Ayrıca bu parkta insanlık değerlerinin yer aldığı özel bir vecizeler köşesi olacak” diye konuştu.
Japon mühendis Kishi Ryoichi mart ayında “Bu hata benim mesleki ve normal hayatıma son verir. Bu iş benim ve ülkemin gururuydu. Bu hatadan kimse sorumlu değil” yazılı bir mektup bıraktıktan sonra yaşamına son vermişti.

Bu haber toplam 565 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber