Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 İttifaka karşı Aykut Gül
14 Temmuz 2016 / 11:32
İttifaka karşı Aykut Gül
ABTܒnün yeni rektörünün kim olacağı sorusunun meraklı bekleyişleri sürerken seçimin sonucu ise beklendiği gibi oldu.

12 Temmuz’da Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde rektörlük yarışı yaşandı. Özellikle ülkemizin ilerleyişi adına önemli bir yere sahip olan ABTÜ’nün yeni rektörünün kim olacağı sorusunun meraklı bekleyişleri sürerken seçimin sonucu ise beklendiği gibi oldu.

Daha önceki dönemde görev almış olan ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy’un desteklediği rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Tümay, Prof. Dr. Aykut Gül’e karşı güç elde edemedi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi için geçtiğimiz dönemlerde yapılması planlanan rektörlük seçiminin yapılamaması ve çıkan tatsız olaylar basında yeterince yer almıştı. Böyle bir ortama YÖK tarafından görevlendirilen Rektör V. Prof. Dr. Gül ise yedi aylık vekalet dönemindeki çalışmaları ve seçimlerin sonuçlarına bakıldığında hak ettiği yerde olduğu görünmektedir.

85 öğretim üyesinin bulunduğu ABTÜ’de tüm öğretim üyelerinin seçime katıldığı, seçimlerin sonucuna göre ise 47 oy ile Prof. Dr. Aykut Gül’ün 1. sırada yer aldığı, ittifak kurularak ise ancak 33 oy ise Prof. Dr. Mehmet Tümay’ın 2. sırada yer aldığı görülmüştür.

Bu haber toplam 2,748 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber