Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İstikamet Avrupa
12 Mayıs 2014 / 23:54
İstikamet Avrupa
ÖMER REFİKA HALICILAR İLKOKULU AVRUPA YOLCUSU

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki Ömer Refika Halıcılar İlkokulu Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı’nın Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları C.A.R.E (Doğayı Sev Çevreyi Koru) projesi kapsamında Avrupa’ya gidiyor. Bu proje ile ortak ülkelerdeki öğrencilerle birlikte çevre bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Finansmanı Ulusal Ajans tarfından karşılanan ve iki yıl devam edecek olan projenin ilk çalışma toplantısı Kasım ayında Çek Cumhuriyetinde gerçekleştirildi. Projenin ikinci çalışma toplantısı için Okul Müdürü Mehmet Hadi Öztürk, İngilizce Öğretmeni Semra Sayan, Sınıf Öğretmeni Ömer İldeniz, Sınıf Öğretmeni Erdoğan Gazibeyoğlu ve Okul Öncesi Öğretmeni Mihriban Karadağ’dan oluşan proje ekibi, 12-17 Mayıs 2014 tarihinde Letonya’ya gidecek.
Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü şunları kaydetti:
“Proje yürütücüsü okullar kendi ülkelerini, sosyal ve kültürel yaşantılarını, coğrafi konumlarını tanıtmayı; insanlar, ülkeler ve milletler arasındaki ön yargıları yıkmayı, kardeşlik ve dostluk duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor.“Dünyamızı gelecekte bekleyen en iyi ve en kötü senaryolar”ın da konuşulacağı “C.A.R.E” adlı kültür ve çevre ağırlıklı proje çalışmalarımız kapsamında 5 kişilik ekibimizle Letonya’daki çalışmaya okulumuzun yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Polonya, Romanya ve Letonya’dan öğretmenlerin katılacağı çalışma gezimizde ev sahibi okulun proje ile ilgili yaptığı etkinlikleri yerinde inceleyeceğiz. Proje kapsamında şimdiye kadar yapılmış çalışmaları gözden geçirerek, ileri ki dönem için yapılacak çalışmaları planlayacağız.”
Proje çalışmalarının bir parçası olan ağaç dikme şenliği öğretmenlerin ,engelli öğrencilerin ve okul personelinin katıldığı şenlik yağmurun yağmaya başlaması ile renkli görüntülerle tamamlandı.

Bu haber toplam 312 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber