Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İstihbarat birimlerinden korkutan rapor
15 Eylül 2015 / 08:06
İstihbarat birimlerinden korkutan rapor
PKK'nın Cizre'de hayata geçirmek isteyip başaramadığı "kurtarılmış bölge" uygulamasını bu kez Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devreye sokmaya çalıştığı belirlendi.

İstihbarat birimlerince hazırlanan rapora göre, bölücü terör örgütü "dışarıdan gönderiler gruplarla" Yüksekova'yı ele geçirmek için Cizrebenzeri hazırlıklar yaptı. Bu amaçla Hakkaridağ kırsalındaki bazı teröristler ilçeye gönderildi.

TRAFOLARA SABOTAJ

Hakkari Valiliği'nce artan terör olayları nedeniyle 26-28 Ağustos ile 10-11 Eylül tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yüksekova'da trafolara yapılan sabotaj sonucu ilçede elektrikler kesildi. Vatandaşlar bu durumu protesto etmek için tencere tava çaldı.

TERÖRİSTLER HENDEK KAZIP BARİKAT KURDU

Yüksekova'daki tablonun kötüye gittiği, PKK'lı gruplarla polisin her an çatışmaya girebileceği ifade edildi. İlçede faaliyet gösteren YDG-H unsurları kırsaldan gelen teröristlerin kontrolünde hendekler kazıp barikatlar kurdu.

İLÇEYİ DÜŞÜMEK İÇİN İKİ MİSLİ HAZIRLIK!

İstihbarat raporunda, PKK'lı tüm unsurların ilçeyi düşürmek amacıyla "iki misli" hazırlık yaptıkları belirtildi. Teröristler ve milislerce ilçenin çeşitli noktalarına 40'a yakın "tuzak bomba" yerleştirildiği yönünde duyum alınan raporda şu bilgiler aktarıldı:

FÜNYELERİN BİZZAT BAŞINDALAR

-Mahalle girişlerine yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların (EYP) kontrolü dağdan gelen teröristlerin kontrolünde
-Örgüt işi sağlama alıp EYP'leri infilak ettirecek fünyelerin başına bizzat teröristleri koydu.
-Orman ve Yeşildere başta olmak üzere 10 ayrı mahallede hendekler kazıldı ve bombalar tuzaklandı.

"SABIKALI" OLANLARIN KENDİLERİNİ İSPAT ÇABASI

-Kandil yönetimince "sabıkalı" olanlar bu sefer kendilerini ispat etmek için her türlü eylemi yapmaya hazırlanıyor. Bu milislerin amacı göze girmek.

CİZRE BİLANÇOSU

Cizre'de bin 500 özel tim mensubunun 8 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede düzenlediği operasyonların bilançosunu İçişleri Bakanı Selami Altınok açıklamıştı. Altınok, Cizre'de 800 kilo patlayıcının imha edildiğini, 10 örgüt mensubunun gözaltına alındığını, 7 teröristin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

Bakan, 11 polis ve 4 vatandaşın yaralandığı baskınlarda bir vatandaşın ise hayatını kaybettiğini söylemişti. Altınok, "PKK'nın kaybının şu ana kadar 30-32 civarında olduğu değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerine karşı 21 roketatar kullanıldı." demişti. (Kaynak:Sözcü)

Bu haber toplam 777 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber