Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İstifa skandalı ortaya çıkardı
06 Temmuz 2015 / 09:55
İstifa skandalı ortaya çıkardı
Abeydullah Kolcu'nun başkanlığında atanan CHP Seyhan ilçe yönetiminden gelen bir istifa skandalı da ortaya çıkardı.

MYK'nın onayladığı yönetimde bulunan Uğur Tüzüner, "Davadan feragat etmem için bilgim dışında yazıldım" diyerek istifa etti. 

VAZGEÇ BASKISI

CHP Seyhan İlçe yönetimi MYK tarafından onaylandı ancak MYK'nın onayladığı yönetimde gerçekleşen istifa ile parti kamuoyu bir kez daha sarsıldı. Daha önce Seyhan İlçe'nin 226 imza ile tüzük gereği olağanüstü kongreye gitmesi talebiyle konuyu yargıya taşıyan Seyhan İlçe Başkanlığı delegesi Uğur Tüzüner'in yönetime Zeydan Karalar ve Aydın Uslupehlivan tarafından yazıldığı iddia edilmiş, yargıya başvuran isimin aynı zamanda yönetimde bulunması kafaları karıştırmıştı. Tüzüner'in istifasıyla gelişmeler başka bir boyut kazandı. Zira Tüzüner'in davadan feragat etmesi için bilgisi olmadan yönetime isminin yazıldığı ortaya çıktı.

FERAGAT ETMEYECEĞİM

Önceki yönetimdeki isimlerin, geçici yönetim kuruluna yeniden atanmış olmasının olağanüstü kongre talep eden 226 kişiye saygısızlık olduğunu belirten Tüzüner, Seyhan İlçe Başkanlığı'na verdiği istifa dilekçesinde "Sırf dava açmam sebebiyle, davadan feragat etmem amacıyla benim de haberim olmadan geçici yönetim kuruluna adımın yazıldığını üzülerek görmüş bulunmaktayım. Bu nedenle davadan feragat etmeyeceğimi, geçici yönetim kurulundan istifa ettiğimi, istifam edeniyle gereğinin yapılmasını saygıyla bildiririm" ifadelerine yer verdi.

8 İSİM YENİDEN YÖNETİMDE

Tüzüner istifa metninde ilçe başkanı ve yönetiminin başarısız bulunduğu için 226 imzayla olağanüstü kongre talep edildiğini, imzaların 4 Mayıs 2015 tarihinde 10. noter onayıyla il başkanlığına teslim edildiğini ancak ilçe başkanlığı ve il başkanlığının tüzüğe aykırı olarak kongre kararı almadığı ifadelerine de yer verirken, atanan geçici yönetime bakıldığında eski yönetimden 8 ismin yeniden yönetimde bulunduğuna bunun da imza toplanan ve istifa eden eski İlçe Başkanı Reşit Karakuş'un yönetim belirleme yetkisinin olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

manset-(1).gif

Bu haber toplam 475 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber