Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 İşten çıkarılınca çatıya çıktılar
02 Ekim 2015 / 10:07
İşten çıkarılınca çatıya çıktılar
Adana Hekimevi ve Eğitim Merkezi'nde işten çıkartılan 32 işçi, hekimevinin damına çıkıp intihar tehdidinde bulundu.

Adana'da kapatılma kararı alınan Adana Hekimevi ve Eğitim Merkezi'nde işten çıkartılan 32 işçi, hekimevinin damına çıkıp intihar tehdidinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Yenibaraj Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Hekimevi ve Eğitim Merkezi'nde geçtiğimiz günlerde zarar ettiği gerekçesiyle kapatılma kararı alındı. Bu kararın ardından sözleşmeli elaman olarak çalışan 40 işçi işten çıkartıldı.

İşten çıkartılan 40 işçiden 32'si bugün sabah saatlerinde hekimevi binasının damına çıkarak burada maaşlarının ve tazminatlarının ödenmediğini ileri sürerek intihar girişiminde bulundu. İşten çıkartılan Fulya Öztürk isimli bir kadın işçisinin ise çocuğuyla geldiği ve intihar girişiminde bulunduğu görüldü.

İşçiler, 7 katlı binanın damından ellerinde Türk bayraklarıyla "maaşımızı tazminatımızı vermiyorlar, biz yaşarken öldük ölmek istiyoruz" diye bağırdılar. Bu arada olay yerine gelen polis ekipleri, dama çıkarak işçileri ikna etmeye çalıştı. İşçilerin atlama ihtimaline karşılık olay yerine itfaiye ekipleri ve ambulans da çağrıldı. Polis 1 saat süren ikna çabasının ardınından işçileri damdan indirmeyi başardı.

Çoğuyla birlikte intihar girişimine gelen Fulya Öztürk, "Bayramı 5 kuruş parasız geçirdik. Ne 35 günlük maaşımızı ne ikramiyelerimizi verdiler. Tazminat vermeden, kurumun kapatıldığını söyleyerek bizi işten attılar. Hakkımızı istiyoruz" dedi.
Tam 12 yıl çalıştığı işinden keyfi olarak çıkarıldığını öne süren Songül Özdemir ise, "Ankara'da askerlik yapan oğluma para gönderemiyorum. Eşim böbrek hastası çalışamıyor. Bu nasıl adalet, Allah'tan korkun" diye konuştu.

Daha sonra işçiler olay yerinden ayrılırken, konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, işçilerin tazminat ve maaş ödeme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

 

Bu haber toplam 631 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber