Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İşte Nusaybin gerçeği!
20 Nisan 2016 / 09:20
İşte Nusaybin gerçeği!
Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

Haber7-Özel

14 Mart'ta Nusaybin'de başlatılan büyük operasyonda hedef 2 hafta içinde ilçeyi teröristlerden temizlemekti. Çünkü; Nusaybin'de ne Sur gibi dar sokaklar ne de Cizre gibi engebeli arazi vardı. Fakat bazı şeyler yolunda gitmedi ve çok sayıda şehit verdik.

KISA SÜREDE ÇOK SAYIDA ŞEHİT VERMEMİZİN SEBEBİ

PKK Nusaybin'de taktik değiştirip binalara tuzakladığı EYP'ler ile güvenlik güçlerini tuzağa düşürdü. Birçok asker ve polisimiz patlayan binaların altında kalarak şehit oldu.

Güvenlik güçleri hat halinde Kuzey-Güney istikametinde ilerlemeye devam etse de PKK'lı teröristlerin mühimmat ve militan desteği bitmediği için operasyon da bir türlü sonuca ulaşılamadı.

TERÖRİSTLER PYD'Lİ VE SURİYE'DEN GİRDİ

Suriye'nin Kamışlı kentinden Nusaybin'e tüneller kazan ve YPS'li teröristlere eğitim vermeye gelen PYD'liler Kobanide kazandığı tecrübeyi Nusaybin'de kullanıyor. Dün TSK'nın Nusaybin'de gerçekleştirdiği operasyonda öldürülen 24 PKK'lının üzerinden çıkan PYD'li kimlikleri de bunu ispatladı. 

PKK İÇİN NUSAYBİN SON KALE

PKK'nın Kandildeki sözde liderleri, Nusaybin'de PYD'lilerin de desteğine rağmen ağır kayıplar vermelerini daha fazla göze alamadı ve dağ kadrosunun ilçeden çekilmesini istedi. Çünkü PKK, Cizre, Sur, Silopi, Yüksekova, Şırnak'tan temizlendi.

Nusaybin, PKK'nın sözde oluşturmak istediği kantonlara bağlayacağı son kale olarak görülüyor. Fakat operasyonlar bu kararlılıkla devam ederse PKK diye bir örgüt kalmayacak.

 

KAYNAKHABER7
Bu haber toplam 1,142 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber