Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İsrail, Türkiye'ye karşı harekete geçti!
01 Haziran 2018 / 11:40
İsrail, Türkiye'ye karşı harekete geçti!
İsrail'in Ortadoğu'da F-35'e ya da en azından F-35'in üstün özelliklerine sahip tek ülke olarak kalmak için Türkiye’ye yazılımın satılmaması yönünde ABD’ye baskı yaptığı haberlerini değerlendiren Yeşiltaş, İsrail’in bölgedeki güç dengesinin değişmesinden

Sputnik'e konuşan jeopolitika uzmanı Murat Yeşiltaş, "Net bir bilgi yok ama İsrail, ABD'nin Türkiye'ye F-35 sevki konusunda spekülasyon yapmaya çalışıyor diye düşünüyorum. Sanırım bu, İsrail'in bir stratejisi. Bildiğiniz gibi Türkiye bu projede önemli bir rol oynadı, İsrail ise oynamadı. Üstelik Türkiye, 30'dan fazla F-35 uçağı alınca bölgedeki denge gücü değişir. İsrail'in bu sevki sorun olarak görmesinin başlıca nedeni de bu" dedi.

‘İSRAİL, TÜRKİYE'NİN SAVUNMA İMKANLARINDAN TEDİRGİN'

İsrail'in Türkiye'nin savunma imkanlarından tedirgin olduğu görüşüne katılan uzman, "Türkiye'deki son 15 yıla bir göz atarsak Türk savunma sanayisinin bölgenin diğer ülkelerine göre yükselişte olduğunu kolayca söyleyebiliriz. Bu bağlamda milli ürünün Türkiye'nin savunma sanayisinin önemli bir parçası olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

‘SAVUNMA SANAYİSİ ALANINDA TÜRKİYE İLE İSRAİL ARASINDA REKABET VAR'

Türkiye'nin askeri ihtiyaçlarının yüzde 57'sinin Türk savunma sanayisi tarafından üretildiğine dikkat çeken Yeşiltaş, "Bu çok önemli ve İsrail'in savunma imkanlarıyla karşılaştırıldığında Türkiye, kendi teknolojilerinin gelişimi açısında çok daha iyi pozisyonda bulunuyor. Aynısını, Rusya gibi ülkelerle işbirliği için de söyleyebiliriz. Bu nedenle, sadece savunma teknolojileri değil savunma sanayisi alanında Türkiye ve İsrail arasında rekabet olduğunu kolayca söyleyebiliriz" yorumunda bulundu.


Ayrıca Türkiye'nin Rus hava savunma füze sistemlerini alma yönündeki stratejik kararla ilgili de bir rekabetin söz konusu olduğunu dile getiren Yeşiltaş bu ifadesine şöyle açıklık getirdi: "S-400 füze sistemi, Türkiye savunmasının önemli stratejik sistemlerinden biri ve eğer 2019 sonlarında bu sistem alınırsa bu, Türkiye'nin ulusal güvenliğini koruma ve bölgenin diğer ülkelerinin askeri imkanları açısından radikal bir değişim olacak. Bu ayrıca Türkiye ve Rusya arasındaki yaklaşımın hızlandığının bir emaresi".

Bu haber toplam 913 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber