Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 İsmi Şehitler Camii Olarak Değiştirildi
15 Temmuz 2017 / 11:54
İsmi Şehitler Camii Olarak Değiştirildi
34 yıllık Fethullah Camii’nin ismi cemaatin topladığı imzalar sonucu İl Müftülüğü tarafından Şehitler Camii olarak değiştirildi.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası  Adana'da bulunan 34 yıllık Fethullah Camii'nin ismi cemaatin topladığı imzalar sonucu İl Müftülüğü tarafından Şehitler Camii olarak değiştirildi. Cami cemaatinden  Mehmet Nur Atmaca isim değişikliğinden memnun olduğunu belirterek, "Eğer ismi değişmeseydi bu camiye bir daha gelmezdim başka camiye giderdim" dedi.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında  Adana'nın  Seyhanilçesi Bey Mahallesi'nde bulunan Fethullah Camii'nin cemaati, 5 bin imza toplayıp, mart ayında İl Müftülüğüne caminin isminin değiştirilmesi için başvurdu. Müftülük tarafından işleme konulan dilekçe, 2 ay sonra ise sonuca kavuştu. Müftülük tarafından Fethullah Camii'nin ismi Şehitler Camii olarak değiştirildi.

"Devlet olmasa hayatımız bitmişti"

Şehitler Camii görevlisi Muhittin Parlakbileker, "Biz caminin ismi Fethullah Cami olduğu için değiştirmek istedik. Şehitler Camisi olarak değiştirildi. Allah devletimize zarar vermesin. Devlet olmasa hayatımız bitmişti. Darbecileri Allah perişan etsin" diye konuştu.

Cami cemaatinden Kadir İşler de, "Caminin isminden darbe olduktan sonra rahatsız olduk. Darbeden 3 gün sonra cami tabelası üzerime düştü, ondan sonra imamla ve cemaatle görüştük imza toplayıp ismi değiştirdik. Şehitler Camisi koyduk. Çok mutlu ve gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Nur Atmaca isimli vatandaş ise, 25 yıldır aynı mahallede ikamet ettiğini, caminin isminden de darbe sonrası rahatsız olduğunu belirterek, "İyi ki değiştirdik ismini. Keşke  Türkiye'den kökü gitseydi. Sen devletin ekmeğini yeyip, maaşını alıyorsun sonra kalkıp meclisi bombalıyorsun. Bu yüzden ismini değiştirdik. Şehitlerin mekanı cennet olsun. Eğer ismi değişmeseydi bu camiye gelmezdim başka camiye giderdim" ifadelerini kaydetti.

Bu haber toplam 570 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber