Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İsmet Atlı defnedildi
05 Nisan 2014 / 08:51
İsmet Atlı defnedildi
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi İsmet Atlı'nın cenazesi düzenlenen törenle toprağa verildi.

Adana'nın Kozan ilçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi İsmet Atlı'nın cenazesi düzenlenen törenle toprağa verildi.
Kalça kırığı rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Kozan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören İsmet Atlı, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Ölümüyle güreş severleri ve sevenlerini yasa boğan Atlı, minderle 1951 yılında tanıştı ve aynı yıl milli takıma alındı. İsmet Atlı, 1951 yılında milli takım mayosu ile İskenderiye'de düzenlenen Akdeniz Olimpiyatları ve 79 kiloda serbest stilde olimpiyat şampiyonu oldu. Bir anda tüm Türkiye'nin tanıdığı bir güreşçi olan Atlı, daha sonraki yıllarda birçok şampiyonada önemli başarılara imza atarken, 1956 yılında Türkiye'de düzenlenen Dünya Kupası müsabakalarında da 79 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

SAYISIZ BAŞARILARA İMZA ATTI
Güreş hayatı boyunca sayısız başarılara imza atan ve birçok madalya kazanan Atlı, kendine has teknikleriyle de güreşe damga vuran isimlerden biri oldu. Atlı, 'Tekten ve çiftten dalmak', 'Boyunduruk', 'Göğüs çaprazı', 'Yerden sarma', 'Şark kündesi' 'Yanbaş oyunu' teknikleriyle minderleri adeta rakiplerine dar etti. Dünya ve olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı'nın bu başarıları devletin en üst kademesinde de takdire layık görüldü ve Atlı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1999 yılında 'Devlet Övünç Madalyası' ile ödüllendirildi. Minderlere veda etmesine rağmen güreşten ve spordan hiç ayrılmayan İsmet Atlı antrenörlük yaptı, Türkiye gazetesinde uzun yıllar köşe yazıları yazdı ve adına müsabakalar düzenlendi.

"BU ŞEKİLDE ÖLÜMÜNE ÜZÜLÜYORUM"
Cami önüne getirilen Atlı'nın cenaze namazı öncesi kardeşi Hüseyin Atlı gazetecilere açıklama yaptı. Atlı, “Memleketimizde ağabeyim ile kimse ilgilenmedi. Sırtı, her yeri, yara bere içinde kaldı. Gücüm yetmedi, kaldıramadım çoğu zaman. Üzülüyorum, kimsesizler yurdunda kalmış gibi hastanede yattı. Kozan Devlet Hastanesi personeli elinden geleni yaptı, teşekkür ediyoruz. Bu şekilde ölümüne üzülüyorum. Ağabeyimin bakımsız gariban bir şekilde ölümü beni yıktı, bileni de yıkıyor. Bu memleketin bayrağını dalgalandıran bu insanın bu şekilde sahipsiz kalmaması gerekti diye düşünüyorum” dedi.
Adana Güreş İl Temsilcisi Yusuf İnce de, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da İsmet ağabeyimizi her zaman yaşatacağız. O bizim için unutulmaz bir çınar. Başta ailesi olmak üzere bütün Türk milletinin başı sağ olsun” dedi.
Atlı'nın cenaze törenine Kozan Kaymakamı Avni Oral, Eski Adana Valisi ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Adana Milletvekili Ali Halaman, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, İHA Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak, Türkiye Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi Yusuf Karoğlu ile eski Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Mehmet Esenceli, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Hoşkadem Merkez Camii'ndeki törenin ardından Atlı'nın cenazesi Işıklı Köyü, Toklular Mahallesi'nde toprağa verildi. 

Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber