Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İşletmelere ASKİ kazığı
03 Ekim 2016 / 00:15
İşletmelere ASKİ kazığı
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’nin su faturaları çileden çıkarıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) fiyat politikasına yönelik tepkiler her geçen gün artıyor. Yüksek su faturalarının çileden çıkardığı vatandaşlar tepkilerini sanal aleme taşıdı.


Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin işletmelere verdiği suyun birim fiyatı vergilerle birlikte sadece 0.47 TL olurken ASKİ'nin işyerlerine verdiği suyun birim fiyatı 8 TL'yi buluyor. Bu fark ASKİ'nin uyguladığı fahiş fiyat politikasını ortaya koydu. 

Uzun süre AOSB Müdürlüğü görevini yürüten Vedat Kahyalar'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı paylaşımlar ASKİ'nin fahiş su politikasını bir kez daha gündeme getirdi. 

Paylaşımın kısa sürede vatandaşların tepkisini dile getirdiği bir platforma dönüştü. Hem AOSB'ye hem de ASKİ'ye ait su faturasını belge olarak sunan Kahyalar, konutlara suyu 3.77 TL'den satan ASKİ'nin Büyükşehir Belediyesi için altın yumurtlayan bir tavuk olduğunu söyledi. 

ASKİ'nin suyu daha uygun bir rakama çekmesi gerektiğini vurgulayan Kahyalar'ın soruları vatandaşlarca desteklendi: "Belediyenin direkt olarak sorumluluğu olmayan spor kuruluşlarının finanse edilmesi ne kadar doğru? Sizin siyasi çıkarlarınızın, spor takımı tercihlerinizin Adanalıya ödetilmesi ahlaklı bir davranış mı? Su ve atık su altyapısının (boruların ) yüzde 50 civarında kırık, çatlak ve boşa aktığı, atık suyun da çevreyi kirlettiği doğru mu?"
 
Haber: Sabah.com.tr
Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber