Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İşçiler iş bıraktı
12 Temmuz 2014 / 13:34
İşçiler iş bıraktı
Adana’nın Kozan ilçesinde 200 yataklı hastane inşaatında çalışan yaklaşık 100 işçi, paralarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

Kozan’da yapımı devam eden 200 yataklı Kozan Devlet Hastanesi inşaatında çalışan yaklaşık 100 işçi, taşeron şirketten paralarını alamadıkları gerekçesiyle hastane inşaatı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. İşçilerden Hasan Yıldızhan yaptığı açıklamada, “Ben seramik ustasıyım, işimizi yapıyorduk, hatta işin yüzde 85’ini bitirmişiz. Bitimine yüzde 15 kalmış. 5-6 aydır para sıkıntısı var. Biz de paramızı almadan çalışmıyoruz. İş bıraktık, eylem yapıyoruz” dedi.
Yıldızhan, 4 taşeron firmasının çalışanları olduğunu belirterek, “Parasını almadan giden arkadaşlarımız var. Onlar da gelecek. Burada her işçinin 3-4 bin lira alacağı var. Alçı ekibinin 90 bin lira alacağı var. Benim mesela 9 bin 500 lira alacağım var” diye konuştu.
Mesut Tutuşmen isimli işçi ise, “Biz yaklaşık bir yıldır bu şirkette çalışıyoruz. Bu inşaatta işimiz de iyiydi. Son 6 aydır maaşımızı alamıyoruz. Gereken neyse yasal yollardan sesimizi duyurmak istiyoruz. Sessiz bir eylem yapacağız. Yetkili makamlar sesimizi duysun” dedi.
Yetkili firmanın iflas ettiğini öğrendiklerini söyleyen Tutuşmen, "Biz buradaki işçiler ne yapacağız. Önümüzde bayram var, ne yapacağız. Biz sadece hakkımızı istiyoruz, kötü bir niyetimiz yok. Sessiz bir oturma eylemini başlatmış bulunmaktayız” diye konuştu.
Ömer Üstün isimli işçi ise, “Ben burada tesisatçı olarak çalışıyorum. Uzun zamandır bütün emeklerimi vermeme rağmen paralarımızı alamıyoruz. 9 aydır bu inşaatta çalışıyorum, bizi bu güne kadar oyaladılar. Aha maaşlar yattı, işte yatacak diye oyaladılar. Önümüzde bayram var, alacaklarımızı alamazsak eğer eve gidemem. Ben hastane inşaatının içerisinde yatacağım” dedi.
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı hastane inşaatı çevresinde işçilerle konuşan ekipler, daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber