Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 'İşçi talebi %20 arttı!'
01 Mayıs 2015 / 14:40
'İşçi talebi %20 arttı!'
Adana Valisi Mustafa Büyük, işverenlerin işçi talebinde yüzde 20 artış görüldüğünü söyledi.
İl İstihdam Kurulu ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Adana Valisi Mustafa Büyük’ün başkanlığında, Abdioğulları Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 
Abdioğulları A.Ş’nin Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerindeki salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesinde, kurul üyeleri tesis çalışanlarıyla birlikte yemek yediler.

Vali Büyük, toplantıya ev sahipliği yapan Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü’ye teşekkür etti. Bekir Sütcü ise, yaptığı sunumunda, Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş’nin temelinin babası Abdi Sütcü tarafından atıldığını, 1963 yılından bu yana, plastik ambalaj sektöründe faaliyet gösterdiklerini bildirdi. 

Kurulduğu günden bugüne yüksek teknolojiyle PP ve PE bazlı sentetik ambalaj ürünleri ve tarım ipi çeşitleri ürettiklerini belirten Sütcü, tarımsal ve endüstriyel ambalajdan sonra teknik tekstile de geçiş yaptıklarını bildirdi.

PP’den üretilen ve un, yem, kömür, çimento, alçı ve kireç torbası ile PE’den imal edilen patates, soğan ve narenciye gibi yaş sebze ve meyvelerde kullanılan torbalardan sonra halı tabanını da ürün gamına eklediklerini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, bu sayede hem yurt içi hem yurt dışında yeni pazarlar açtıklarını kaydetti.

İŞKUR’UN İSTATİSTİK BİLGİLERİ
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan, kurul üyelerine hazırlanan istihdam rakamları ile projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İŞKUR VE TÜİK VERİLERİ FARKLI
Adana Valisi Mustafa Büyük ise toplantının açılışının ardından yaptığı konuşmada, İŞKUR’a kayıtlı işsiz kaydı ve işverenlerin iş başvuruları ile ilgili istatistik bilgileri değerlendirdi.

Vali Büyük, 2014 Ocak-Mart döneminde 17 bin 474 iş başvurusu olduğunu, bu yılın aynı döneminde yüzde 32,02’lik artışla bunun 23 bin 69’a yükseldiğinin görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
“Buna karşın, işverenlerin işçi talebinde de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış var. Yine aynı dönemde 6 bin 897 olan işe yerleştirmelerin, bu yıl yüzde 18,82 artışla 8 bin 88’e yükseldiğini görüyoruz. 10 bin 974 olan açık iş sayısı ise yüzde 21,64’lük artışla 13 bin 349’a yükselmiştir.“

Vali Büyük, 120 bin 301 olan kayıtlı iş gücünün ise bu yıl Ocak-Mart döneminde 150 bin 236’ya yükseldiğini, yüzde 24,88’lik artışın söz konusu olduğunu bildirdi.

İşkur İl Müdürü Haşim Meydan ise, kayıtlı işsiz sayısının geçen yıl Ocak-Mart döneminde 62 bin 884 olduğunu, bu yıl 96 bin 617’ye yükseldiğini belirterek, “Kayıtlı işgücü ile kayıtlı işsiz sayısı birbirinden farklı istatistikler. Kayıtlı işgücü sayısında mevcut işini beğenmeyen, daha doğrusu daha iyi koşullarda iş arayanlar da var. Kayıtlı işsiz ise direkt olarak işsiz olduğunu beyan ederek, kurumumuza başvuranlardır” diye konuştu.

Vali Büyük, İŞKUR ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin birbirinden farklılık gösterdiğini belirterek, bunda tek sesliliğin sağlanması gerektiği isteğini dile getirdi.

STAJYER ÇALIŞTIRILMASI
Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün stajyer öğrenci çalıştırılmasıyla ilgili yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerisi de gündemde yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önerisinde, işletmelerde staj gören öğrencilerin sağlık raporu almaları durumunda öğrencilerin okul idaresine raporlarını geç getirmeleri nedeniyle okul tarafından SGK bildirgelerinde konuya ilgili zamanında bildirim yapılamadığını, bu yüzden de SGK tarafından okul idarelerine uygulanan idari para cezasının kaldırılması istendi.
 

 

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber