Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini tamamladılar
29 Haziran 2015 / 16:39
İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini tamamladılar
Acıbadem Adana Hastanesi’nde görev yapmakta olan tüm personele toplam 12 oturumda verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri tamamlandı.

ASG bünyesinden İş Yeri Güvenliği Uzmanı Hale Ertenü’nün verdiği eğitimlerde çalışanlara kendilerinin ve işverenin yükümlülükleri anlatılarak daha güvenli bir çalışma ortamı için nelerin yapılması gerektiği slaytlar eşliğinde gösterildi.
 

2012'de yürürlüğe giren yasa gereği bu eğitimleri hastane çalışanlarının her sene almasının zorunlu olduğunu söyleyen İş Yeri Güvenliği Uzmanı Hale Ertenü, belli bir zarar ve arızalanmaya sebep olan, beklenmeyen, umulmayan ve önceden planlanmamış olaylara kaza denildiğini belirterek, “6331 sayılı yeni iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre hastane çalışanlarının bu eğitimleri her sene tekrar alma zorunluluğu var. Çünkü hastaneler A sınıfı, yani çok tehlikeli çalışma ortamı olarak değerlendirilmekte” dedi.
 

Çalışanların, Acıbadem Adana Hastanesi konferans salonunda aldıkları eğitimlerde yangın gibi acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini de anlatan Hale Ertenü, bu eğitimler sayesinde hem çalışan güvenliğinin korunmasına hem de olası kazaların en aza indirgenerek ekonomik kayıpların azaltılmasına katkı sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber