Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İş arayanlar iş verenlerle buluşuyor
07 Ekim 2016 / 23:37
İş arayanlar iş verenlerle buluşuyor
İş arayanlarla iş verenleri buluşturacak 5. Adana İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği gerçekleştirilecek.

İş arayanlarla iş verenleri buluşturacak 5. Adana İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği, 100 firmanın katılımıyla 20-21 Ekim tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

İŞKUR Adana İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2011 yılından beri gelenekselleşen, bölgenin en büyük insan kaynakları buluşması, 100 firmanın katılımıyla 20-21 Ekim tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl 15 bin kişinin ziyaret ettiği ve yüzlerce kişinin iş sahibi olduğu "5. Adana İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği'nde bu yıl da hızlı işe alım süreci yaşanması bekleniyor.

Çalışma ve İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydan, Adana Valiliği himayesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer kamu kurumları ve odaların desteğiyle düzenlenecek etkinlikle işgücü arzı ile talebini bir araya getireceklerini belirtti.

Meydan, katılımcıların, iş yerlerinin istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olabileceklerini, mesleksizlik nedeniyle işe girmekte zorlananlara yönelik olarak İŞKUR'un yürüttüğü hizmet ve programlar hakkında ayrıntılı bilgi alabileceklerini, iş arayan işsizler ile isteyen üniversite öğrencilerinin de İŞKUR'un ücretli staj (işbaşı eğitim programı) programına başvurabileceklerini ifade etti.

İŞKUR'un işletmelere yönelik destek ve olanakları konusunda bilgilendirme yapacaklarını da dile getiren Meydan, "Etkinlikteki işverenlere yönelik amaçlarımızdan bazıları da kurumlar ile iş yerleri arasında sürdürülebilir iletişim bağı kurmak, Adana İl Müdürlüğümüz tarafından iş yerlerine özel atanan iş ve meslek danışmanlarımız ile iş yerleri arasında sinerji oluşturmak, işletmelerimizin yerel ve ulusal düzeyde yazılı ve görsel tanıtımına katkı sağlamaktır" diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda 20 Ekim 2016 tarihinde saat 10.00'da açılışı yapılacak olan etkinlik kapsamında aynı gün saat 13:00'te Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde Ahmet Şerif İzgören'in konuşmacı olarak katılacağı seminer düzenlenecek. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü binası önünden ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak.

 

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber