Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 İntihar girişimi polisi alarma geçirdi
10 Ekim 2017 / 09:17
İntihar girişimi polisi alarma geçirdi
Adana'da bir dolmuş şoförü borcu olduğunu ileri sürerek kafasına tabanca dayayıp üzerine benzin dökerek kendini öldürmek istedi.
Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Karasoku Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, evli ve 2 çocuk babası olan toplu taşıma sürücüsü Recep A. (37) bir süre önce maddi durumu olmadığı için 13 bin lira borçlandı. Ancak bu borcunu da bir türlü ödeyemeyince psikolojisi bozuldu.
 
 6 aydır ev kirasını da ödeyemeyen Recep A., bugün saat 11.00 sıralarında 5 Ocak Meydanı, Atatürk heykeli önüne gelerek üzerine benzin döküp kafasına tabanca dayadı. Kendini öldüreceğini söyleyen Recep A.'yı gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, şahsı bir türlü ikna edemedi. Recep A., polis kendisine yaklaşınca havaya ateş açıp bidondaki benzini de üzerine döktü. Polis bunun üzerine çelik yelek giyip şahsa yaklaşmaya başladı. Ancak Recep A. bütün ısrarlara rağmen ikna olmadı. Bu arada şahsın akrabaları ve arkadaşları da olay yerine gelip onu ikna etmeye çalıştı ancak başaralı olamadı.

Eşine çelik yelek giydirildi
Olayı duyan Recep A.'nın eşi Çiğdem A. da olay yerine geldi. Olay yerine girerek eşini ikna etmek isteyen Çiğdem A.'ya polis izin vermedi. Çiğdem A.'ya çelik yelek giydirip bir kenarda oturmasını sağlayan polis, Recep A.'yı ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan Recep A.'nın yanına gitmek isteyen Çiğdem A.'ya polis can güvenliği olmadığı için izin vermedi.

Olay yerine özel harekat polisi geldi
Polis şahsı bir türlü ikna edemeyince operasyon yapmaya karar verdi. Bunun için olay yerine özel harekat polisi geldi. Özel harekat polisi önce çevrede uzun namlulu silahla güvenlik önlemi aldı. Daha sonra da operasyon için hazırlık yapmaya başladı. Bu sırada Recep A. tabancanın namlusunu kafasını tutup, ağzına sokarak kendine öldürmeye çalıştı.
 
Özel harekat polisi operasyon yapacakken şahıs, Ayhan isimli bir arkadaşını çağırdı. Polis Ayhan'a çelik yelek giydirip yanına götürdü. Ancak Recep A. bu kez de ikna olmadı. Özel harekat operasyona başlayacağı sırada Recep A. önce benzin bidonunu yere attı, daha sonra "teslim olacağım ama beni dövmeyin" dedi. Bunun üzerine ekipler, "Polis kimseyi dövmez, sen yeter ki canına kıyma teslim ol" dedi. Recep A. bu söz üzerine tabancayı da atıp polise teslim oldu. Bu arada şahsın eşi de olup biteni izledi. Recep A. ise gözyaşlarına boğuldu. Recep A. ekip aracına bindirilerek polis merkezine götürüldü.

Damdan, iş yerinden, yoldan, dolmuş içinden görüntülediler
Öte yandan, o anları görüntülemek isteyen vatandaşlar da telefonlarına sarıldı. Olay özel ve kamu binalarının olduğu yerde meydana gelince kimi çalışanlar pencereye, kimi çalışanlar dama çıkıp olayı görüntüledi. Şahıs canına kıymak, polis ise onu ikna etmek isterken, vatandaşlar dolmuşun içinde bile gülerek bu anları görüntüledi. Kimi ise sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptı. Polis bu meraklı vatandaşları güçlükle uzaklaştırdı.
Bu haber toplam 729 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber