Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Güliz ÖZSÜT
Güliz ÖZSÜT
İNSAN OLMAK ZOR ZANAAT
Bazen nasıl hissettiğini, duygu durumunun nasıl olduğu konusunda küçücük bi fikrinin bile olmadığı zamanların olur. Eksik olduğunun farkındalığıyla karıştığını sanarsın yaşama. Yersin, içersin, müzik dinlersin, espiri yaparsın, gülümsersin; bütün yaşam belirtilerini gösterirsin işte... Gülümseyişinin üzerini tuhaf bi gölge gelir kaplar. Bu gölgenin varlığını bi tek sen hissedersin.  
İNSAN OLABİLMEK en büyük sanattır...
 
Bu ne bitirilen okulla elde edilir, ne de bulunduğun konumla ilgilidir. Ne para, ne etiket, ne de ün sağlayabilir bunu. Gerçekten insan olabilmek bir özgüvendir. Sağlam bir kişiliğin belirtisidir. Yetiştirilmekle ilgilidir bu; kişinin kendisini yetiştirebilmesiyle ilgilidir. 
 
İyi bir siyasetçi olmak, iyi bir matematikçi olmak, iyi bir kültüre sahip olmak, ya da en üst düzeyde yönetici olmakla da hiiiç ilgisi yoktur. Çoğunlukla doğuştan var olabilecek bir yetenektir bu. Ailelerimizden bizlere, bizlerden de çocuklarımıza kalabilecek en büyük mirastır.
 
Defolu insanlar, insan olmanın nasıl bir duygu olduğunun bilincine aslaa varamazlar. '’Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyelim'' diye diyee, açıkgözlü olduklarını sanarak işlerini yürütmeye çalışan gereksiz insan topluluğudur bunlar. Gerçek ayı olanın kendileri olduğunu bilmeden, bi ömür dayı arayarak geçirirler günlerini. Yaşamları boyunca ''Dünyayı ben yarattım'' edasıyla dolaşır dururlar. Arkalarından edilen sayısız sövmelerden habersiz, günden güne daha da çook büyüyen egolarıyla birlikte, insan oldukları yanılgısıyla yaşamlarını sürdürürler...
 
Ama dedim ya; İNSAN OLABİLMEK GERÇEKTENDE EN BÜYÜK SANATTIR. VE BU YETENEKTEN  YOKSUNDUR BİR ÇOK KİŞİ! 
 
Bu korkunç gerçeğin farkına varmaksızın heba edilen yılların ardından, elinize geçecek hiiç bi şey olmaması gerçeği de çook acı değil mi?
Bu yazı toplam 37762 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber