Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 İncirlik Üssü’nde 7 asker gözaltına alındı
19 Temmuz 2016 / 18:45
İncirlik Üssü’nde 7 asker gözaltına alındı
İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda aralarında pilotların da bulunduğu 7 asker gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 15 Temmuz'daki darbe girişimi soruşturması kapsamında, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda aralarında pilotların da bulunduğu 7 asker gözaltına alındı.


İncirlik Üssü’nden kalkan uçakların Ankara'da bombalama eylemine katıldığı ve tankerlerle yakıt ikmali yapıldığı iddiaları ile gündeme gelen 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca görevlendirilen 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 5 Cumhuriyet Savcısı ile polis ekipleri eşliğinde saat 15.00 sıralarında arama ve inceleme başlattı.

Soruşturma kapsamında, aralarında pilotların da bulunduğu 2 üsteğmen, 2 teğmen, 2 başçavuş ve bir uzman çavuş gözaltına alındı. 

Geniş güvenlik önlemi altında Adana Adli Tıp Birimi’ne getirilerek sağlık raporu alınan 7 asker, daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Yaklaşık 4 saat süren arama ve inceleme kapsamında ise hava üssünün kule kayıtları, radar kayıtları ve tanker uçaklarının radar takibi ilgili incelemeler yapıldığı öğrenildi.
Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber