Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 İncirlik'te 'darbe' protestosu
29 Temmuz 2016 / 10:14
İncirlik'te 'darbe' protestosu
AGD Genel Başkanı Turhan, darbe girişiminin sadece Türkiye’ye değil, İslam coğrafyasına karşı yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, darbe girişiminin sadece Türkiye’ye değil, İslam ve mazlumlar coğrafyasına karşı yapılmaya çalışıldığını söyledi.


AGD öncülüğünde siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, darbe girişimini protesto etmek Fuzuli Caddesi'nde toplandı. Buradan konvoylar halinde İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’na hareket eden grubun önü Sezai Karakoç Bulvarı’nda polis tarafından kesildi. 

Türk bayrağı ve çeşitli pankartlar taşıyan grup, "Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail” ve “Darbeye karşı omuz omuza, Avrupa değil İslam Birliği" sloganları attı. Kalabalık grup, ABD bayrağını yaktı, İsrail bayrağını parçaladı.

Burada konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Türkiye’nin yüreğine bir hançer gibi saplanmak istenen bir darbe girişimi ile karşılaştık. İnsanlarımız sokaklara döküldü. Rabbimizin inayetiyle bu darbe gerçekleştirilemedi. Bu yaşanan hadise o kadar sıkıntılıdır ki sadece 3-5 askerin gerçekleştirdiği bir çalışma değildir. Bu yapılan İslam coğrafyasına ve mazlum coğrafyalara gerçekleştirilen bir darbe sürecidir” dedi.

İncirlik Hava Üssü’nün kapatılmasını isteyen Genel Başkan Turhan, “Bu eylemi İncirlik Hava Üssü’nde gerçekleştiriyoruz. İncirlik Üssü’nden 1954’den bu güne kadar Türkiye’yi muhafaza etmek için değil, İsrail’i muhafaza etmek için uçaklar kalktı. Bizim İncirlik mücadelemizde en önemli sebeplerden bir tanesi
Bizler bağımsız bir ülkeyiz. Allah aşkına bu bağımsız ülkenin içerisinde NATO üssünün, Amerikan üssünün ne işi var” diye konuştu.

Okunan duaların ardından kalabalık, sessizce dağıldı.
Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber