Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İnci Oteli mağdurları eylem yaptı
28 Nisan 2016 / 09:55
İnci Oteli mağdurları eylem yaptı
Adana’da bir otelde 6 aylık maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamadan işten çıkarıldıklarını öne süren 25 kişi eylem yaptı.

Seyhan ilçesindeki İnci Oteli’nde çalışan 25 kişilik bir grup, 6 aylık maaşlarını ve kıdem tazminatları ödenmeden işten çıkarıldıklarını öne sürerek Uğur Mumcu Meydanı’nda eylem yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Çeliker, 10-20 yıllık çalışanların dahi tazminatlarının ödenmediğini öne sürdü. İnci Oteli’ne yıllarını verdiklerini belirten Çeliker, “Çalıştığımız zamanda 8 saat olan mesai saatinin çok daha fazlasını çalıştık. Çalıştığımız bu fazla saatlerin karşılığını hiç alamadık. Dini bayramlarda bile çalıştık, o günlerin karşılığını alamadık. İşçiler olarak çalışan veya çalışmayan personel olarak halen 6 aylık maaşlarımız ödenmemiştir. Hal böyleyken işveren tarafından işten çıkarıldık. İşten çıkarıldığımız için bizlere peşin para olarak ödenmesi gereken tazminatlarımız ödenmemiştir. Bizlere alacaklarımıza karşılık çek ve senetler verilmiştir. Verilen çeklerin ve senetlerin ödeme tarihinin üzerinden aylar geçmesine rağmen ödeme yapılmamıştır. Son zamanlarda işten çıkarılan arkadaşlarımızın durumu daha vahimdir. İşte çıkarılan arkadaşlarımıza ‘Sizinle çalışmıyoruz’ denilip çıkışları verilmiştir. Bu arkadaşlara ne kadar para alacakları, kimden alacakları, ne zaman alacakları hakkında herhangi bir bilgi, bir güvence verilmemiştir” diye konuştu.
Paralarını almak için otele gittiklerini ancak, “Bugün git yarın gel” cevabı aldıklarını savunan Çeliker, bir süre sonra otelin el değiştirdiğini öğrendiklerini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnci Oteli’nin yeni yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde işten çıkarılan işçilerin tüm haklarının eski yönetim tarafından tek yetkili olan Mehmet Ali Boğa tarafından ödeneceği söylenmiştir. Bizler sadece haklarımızı istiyoruz. Haklarımızı almak için yasaların bizlere vermiş olduğu tüm imkanları kullanacağız. Aramızda elektrik ve su faturasını yatıramadığı için elektriği, suyu kesilenler var. Kredi kartını ödeyemediği için bankalarda sorun yaşayan arkadaşlar var. Çocuğu üniversitede okuyan, yurt parası yatıramadığı için sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız var. Kiracı olup da kirasını ödeyemeyen arkadaşlarımız var. Hepimizin kendine göre sıkıntıları var. Bizler en kısa zamanda haklarımızın bizlere ödenmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”

Otel yetkilileri konuyla ilgili her hangi bir açıklama yapmadı.

untitled-16.gif

Bu haber toplam 1,078 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber