Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
IMF Başkanı duyurdu! Tarihin en kötüsü resmen başlıyor
09 Nisan 2020 / 16:49
IMF Başkanı duyurdu! Tarihin en kötüsü resmen başlıyor
IMF Başkanı Georgieva, "Salgın, Büyük Bunalım'dan bu yana görülen en kötü resesyonu başlatacak" dedi.

IMF Başkanı Christalina Georgieva, korona virüs salgınının 2020 yılında global ekonomik büyümeyi keskin şekilde rnegatife döndüreceğini ve 1930'lardaki Büyük Bunalım'dan bu yana görülen en kötü resesyonu tetikleyeceğini söyledi. 

Korona virüs salgınının sosyal ve ekonomik etkisi konusunda birkaç hafta öncesine göre daha karamsar bir tablo ortaya koyan Georgieva, hükümetlerin hali hazırda bu salgının ekonomik etkilerine karşı koymak için 8 triilyon dolar büyüklüğünde mali teşvik tedbirleri açıkladıklarını, ancak daha fazlasına ihtiyaç olacağını da vurguladı. 

Yaşanan krizin en sert gelişmekte olan piyasaları ve kalkınmakta olan ekonomileri vuracağını öngördüklerini belirten Georgieva, bu ekonomilerin yüz milyarlarca dolar dış yardıma ihtiyaç duyacaklarını savundu

Gelecek hafta yapılacak IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları öncesinde hazırlanan değerlendirmeyi basına dağıtan Georgieva, "Daha 3 hafta önce, 160 üyemizin 2020'de kişi başına milli gelirde pozitif gelişme sağlamalarını bekliyorduk. Bugün, 170'ten fazla ülkenin milli gelirlerinde bu yıl düşüş yaşamalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Haber :7
 
 
Bu haber toplam 761 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber