Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İmamın Ölümüne Neden Olan Sürücüye 8 Yıl Hapis İstemi
13 Ekim 2015 / 14:01
İmamın Ölümüne Neden Olan Sürücüye 8 Yıl Hapis İstemi
Adana'da sabah namazına giderken kullandığı elektrikli bisikletine otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden imam 23 yaşındaki Agid Erzen'in ölümüne neden olan ve 20 kişilik özel bir ekibin çalışması ile belirlenip yakalanabilen sürücü 33 yaşındaki Emr

Adana'da sabah namazına giderken kullandığı elektrikli bisikletine otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden imam 23 yaşındaki Agid Erzen'in ölümüne neden olan ve 20 kişilik özel bir ekibin çalışması ile belirlenip yakalanabilen sürücü 33 yaşındaki Emre Kırtan hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kazayı kimseye söylememesi için tehditte bulunan yakınları ve olayı gizleyen oto tamircileri hakkında da değişik cezalar istendi.

Eylül'de sabah namazı kıldırmak için camiye giden imam Agid Erzen'e, merkez Seyhan İlçesi'nin Öğretmenler Bulvarı'nda arkadan gelen plakası belirlenemeyen bir otomobil çarptı. Erzen olay yerinde hayatını kaybederken çarpan araç kaçtı. Kazanın aydınlatılması için Cinayet ve Gasp Büro Amirliği polislerinden oluşan 20 kişilik özel bir ekip kuruldu. Özel ekip, kazanın meydana geldiği yerden hareket ederek otomobilin geçiş yapabileceği Şakirpaşa, Yeşiloba ile Fevzipaşa mahallelerindeki işyerleri ve mobeseye ait 67 güvenlik kamerası kaydını topladı. Olayın meydana geldiği saat, öncesi ve sonrasındaki bütün görüntüleri izleyen ekip, olay yerinde araçtan kopan kaporta parçalarını da toplayıp tamircileri dolaştı.

180 OTOMOBİL İNCELENDİ

Kamera kayıtlarında görünen otomobil ile tamircilerden edinilen bilgileri birleştiren polis, kazayı 2015 model beyaz renkli bir otomobilin yaptığını belirledi. Ruhsat kayıtlarındanAdana'da trafikte 180 araç olduğu saptayan polis, araç sahiplerini araştırdı. Araştırmalar sonucunda kazayı yapan otomobilin kiralık olduğunu saptayan polis, otomobili Emre Kırtan ile Mehmet Kırtan (35) kardeşlerin kiraladığını belirledi. 2 kardeş, Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evlerine düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Kiralık araçta bulunan GPS sistemindeki uydu verilerini de inceleyen polis, kazanın olduğu dakikalarda şüphelilerin olay yerinde olduğunu belirledi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emre Kırtan tutuklanırken kardeşi Mehmet Kırtan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DDİANAME TAMAMLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde kazayı yapan Emre Kırtan ile eşi Duygu Kırtan'ın (25) Mehmet Kırtan'ı kazayı kimseye söylememe konusunda tehdit ettiğini belirtti. Savcı, Emre Kırtan hakkında taksirle ölüme neden olma ve tehdit suçundan 8 yıla kadar, Duygu Kırtan hakkında tehdit suçundan 2 yıla kadar, Mehmet Kırtan hakkında suçu bildirmeme suçundan 1 yıla kadar, aracı tamir eden tamirciler Salih Özen (40), Erdoğan Kutgi (51) ve Zeki Öztep (41) hakkında ise suç delillerini gizleme suçundun 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 25'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bu haber toplam 563 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber