Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İl Spor Merkezleri açıldı
29 Haziran 2014 / 17:06
İl Spor Merkezleri açıldı
81 ilde olduğu gibi, Adana’da da eş zamanlı olarak “İl Spor Merkezleri” açılışı gerçekleştirildi.

Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 76. Yıldönümü anısına 81 ilde olduğu gibi, Adana’da da eş zamanlı olarak “İl Spor Merkezleri” açılışı gerçekleştirildi.

 
Menderes Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Sporun öğrenciler üzerindeki yararları anlattı. Arslan, öğrencileri sporu kazandıran antrenörlere, velilere ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür etti.

Adana’da 5 yıldır görev yaptığını, bu zaman içinde kentte sporun sevildiğini ve yaygınlaştırıldığına dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti:
“76 yaşındaki Spor Genel Müdürlüğümüz, kurulduğundan bu yana milyonlarca öğrencinin spor yapması, yeni tesisler kazanılması, milli takımlar oluşmasını sağladı. Adana plakası gibi her alanda bir numaradır. Bugünde büyük katılım ile bunu kanıtladık. Ülkemizin sermayesi, zenginliği geleceği olan gençlere büyük önem vermek gerekir. Son yıllarda öğrencileri kötü yollara düşürmek isteyen kötü niyetli insanlar görüyoruz. Uyuşturucu, alkol ve diğer kötü alışkanlıklardan kurtulmanın yolu spordan geçer. Gençlerin hatta tüm vatandaşlarımızın mutlaka yaşamlarında spor olmalı.“

“SAĞLIK HARCAMALARI SPOR SAYESİNDE DÜŞECEK”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, spor sayesinde sağlık harcamalarının düşeceğini söyledi. Obez çocuklar yerine, sağlıklı nesiller yetiştirmek için 28 branşta İl Spor Merkezi açıldığını ifade eden Hadi, törende şunlara yer verdi:
“Öncelikle öğrenci, antrenör ve velilerin Ramazanı’nı kutluyorum. 28 branşta açacağımız il spor merkezleri sayesinde binlerce çocuğumuz sağlıklı olacak ve sosyalleşecek. Gençlere spor yapma alışkanlığı kazandıracağız. Spor bilinci ve kültürü aşılayacağız. Boş zamanlarını sporla geçirmelerini sağlayacağız. Sağlıklı bireylerin yanı sıra, engellilere de büyük önem veriyoruz. Engellilere eğitim verecek antrenörlere özel kurslar verildi. Eve kapatılan engellileri spor sayesinde rehabilite edeceğiz ve sosyalleşmelerini sağlayacağız.”

Hadi, 8 yıldır Adana’da görev yaptığını, geldiğinde 12 bin olan lisanslı sporcu sayısını 140 bine çıkardığını, kenti yeni çağdaş tesislere kavuşturduğunu ifade eden Hadi, Çukurova Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve katkılarıyla Adana’nın 100 yıl yetecek tesislere kavuştuğunu da sözlerine ekledi.

Adana’da göreve başlayalı bir hafta olduğunu, ilk kez bir törene katıldığının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da, velilerin çocuklarını spora yönlendirmesini istedi.

Deneyimli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akpınar, yakın zamana kadar okul içi spor faaliyetlerini Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğünü, son yıllarda bu göreve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne devir edildiğini belirterek, spor yapan çocukların daha zeki ve başarılı olduğunu ifade etti.

“8 BİN 500 ENGELLİ SPOR YAPACAK”
Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı ve Adana Engelliler Kent Konseyi Başkanı Ali Duran Karakaya, Adana’da 8 bin 500 engelli bulunduğunu, bunların spor yapması için Özel Eğitim Merkezleri ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile koordineli çalışarak spora kazandırılacağını söyledi.

Sporun engelliler için doğal ilaç olduğunu anlatan Karakaya, “Spora yeni katılanlar için kutsal bir süreç başladı. Dilerim, bundan tüm engelliler yararlanır. Anne ve babalara büyük görev düşüyor. Engellilerin çevre, yeni arkadaşlar edinmesi ve sosyalleşmesi spordan geçer” diye konuştu.

Törende, halkoyunları, cimnastik ve karate ekibi gösteri sundu. Özellikle halkoyunları ekibi oyun sergilerken, engelli gençlerin onlara katılması ve birlikte oynamaları beğeniyle karşılandı.

AK Parti Adana Milletvekilleri Prof. Dr. Necdet Ünüver ile Fatoş Gürkan, telgraf göndererek İl Spor Merkezi açılışını kutladılar.

Törende, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Salih Gökçe, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Kazım Tekin, Mustafa Uyanık, Mahmut Kır, Spor Federasyonlarının il temsilcileri, antrenörler ve il spor merkezine katılan öğrencilerin velileri hazır bulundu.
Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber