Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İkinci dönem kayıtları başladı
07 Temmuz 2015 / 08:38
İkinci dönem kayıtları başladı
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, yüzme havuzlarından iki bini acemi olmak üzere toplam 10 bin kişinin yararlandığını söyledi.

Ataşbak, Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen ikinci dönem acemi yüzme kursunu ziyaret ederek hem sporcu velileri hem de antrenörlerle sohbet etti ve çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Adana’da yıllardır sulama kanallarında yüzlerce kişinin yüzme bilmediği için boğulduğunu, bunun önüne geçmek için 6-15 yaş grubu öğrencilere yönelik yüzme kursları açtıklarını ifade eden Ataşbak, şöyle devam etti:

“Atatürk, 100. Yıl ve Rıza Salih Saray yüzme havuzlarında iki bini acemi olmak üzere toplam 10 bin kişi yararlanıyor. Kurslara büyük talep var. Velilerin çocuklarına yüzme öğretmek istemeleri bizleri de heyecanlandırıyor. Çünkü, her yıl yüzlerce çocuğumuz yüzme bilmediği için sulama kanallarında boğularak ailelerini ve bizleri derin acılara sürüklüyor. Yüzme herkes için bir sigortadır. Acemi kurslarında deneyimli ve diplomalı toplam 25 kadın ve erkek antrenörgörev yapmaktadır. Havuzlarımızdan acemi kurslarının yanı sıra serinlemek isteyen üyeler ve vatandaşlarla, spor kulüpleri en verimli şekilde yararlanmaktadırlar.”
Ataşbak, diğer dönem yüzme acemi kursları başvurularının devam ettiğini belirterek, emeği geçen antrenörlere, çocuklarını spora yönlendiren velilere teşekkür ederek, kurslarda başarılı olan öğrencileri kulüplere kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.
Konuşmalardan sonra Ataşbak, bir kız bir erkek acemi öğrenciyi havuza bıraktı.

TOHM SPORCULARI ULUSLARARASI MÜSABAKALARA HAZIRLANIYOR

Adana’nın diğer illere göre tesis konusunda hayli şanslı olduğunun altını çizen Ataşbak, Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan’ın Adanalı olmasından dolayı kentte pozitif ayrımcılık yaptığını belirterek, “Hava koşulları ve tesisler nedeniyle 1 yıl kadar önce Adana Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) oldu.

Alman Antrenör Martin Grabowski ile TOHM Koordinatörü eski Milli yüzücü Gürhan Bencan ve Yardımcı Antrenör Volkan Burak Tuncil gözetiminde 40 kadar değişik yaş grubunda sporcu günde çift antrenman yaparak uluslararası müsabakalara hazırlanıyorlar. Bu sporcuların eğitimleri, konaklaması ve beslenmesini tamamen kurum olarak bizler karşılıyoruz. Hedefimiz, 2016 Rio, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan sporcular göndermektir” diye konuştu.

Bu haber toplam 362 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber