Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İki bakan muhalefete Adana'dan yüklendi
04 Mayıs 2015 / 09:38
İki bakan muhalefete Adana'dan yüklendi
Bakan Çelik, muhalefeti 4 başlı bir partiye benzetirken Bakan Çavuşoğlu "bunlara iki koyun dahi verilmez" dedi.
BAKAN ÇELİK, MUHALEFETİ 4 BAŞLI BİR PARTİYE BENZETTİ 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na karşı rakip olan partide 3 muhalefet partisi liderinin Genel Başkanlık yaptığını belirterek, “Bizim partimizde Genel Başkan Sayın Ahmet Davutoğlu Başbakanımız ama karşımızdaki rakip partide sabah kalktıklarında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, öğlen olduğunda yer değiştiriyorlar Devlet Bahçeli oluyor, öğleden sonra Selahattin Demirtaş oluyor, akşamı da Pensilvanya'daki zat ile kapatıyorlar” dedi. 

AK Parti Adana Milletvekili Adayı Gül Demet Sarı’nın Seyhan ilçesindeki seçim ofisi açılışına gelen Bakan Çelik, burada halka seslendi.

Muhalefet partisi genel başkanlarını eleştiren Bakan Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sürekli milleti korkuttuğunu öne sürerek, “O Adana’ya geldiği zaman Baraj Gölü kenarında nöbet tutun; bu, balıkları da korkutur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da tepki gösteren Bakan Ömer Çelik, “Selahattin Demirtaş için hiçbir şey söylemiyorum çünkü o genel başkan değil, başka bir yerin şubesi. Taksim Meydanı için Kabe diyecek kadar pusulasını şaşırmış birisini burada telaffuz etmeyelim, keyfimizi bozmayalım” şeklinde konuştu.

“MARMARA’YI VERSEN 2 GÜNDE KURUTURLAR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ekonomik paketle ilgili ‘Kaynağı nasıl bulacaksınız’ sorusunu anımsatan ve Kılıçdaroğlu’nun ‘Kaynak benim’ yanıtı verdiğini hatırlatan Bakan Çelik, “Bunlara Marmara Denizi’ni verin, 2 günde kuruturlar. O yüzden Kemal Kılıçdaroğlu Adana’ya geldiği zaman herkes Baraj Gölü’nün etrafında nöbet tutsun, bu adam orayı da kurutur” ifadelerini kullandı.

“RAKİP PARTİDE BİRÇOK GENEL BAŞKAN VAR”
Eleştirilerini sürdüren Bakan Ömer Çelik, “Bizim partimizde Genel Başkan sayın Ahmet Davutoğlu Başbakanımız ama karşımızdaki rakip partide birden çok genel başkan var; sabah kalktıklarında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, öğlen Devlet Bahçeli, öğleden sonra Selahattin Demirtaş, akşamı da Pensilvanya'daki zat ile kapatıyorlar. Dolayısıyla, CHP’deki, MHP’deki, HDP’deki oy veren kardeşlerimize haksızlık ediyorlar” diye konuştu.

“TAYYİP ERDOĞAN DEVLET BAŞKANI OLACAK”
Muhalefetin, ‘Erdoğan devlet başkanı olmasın’ dediklerini aktaran Bakan Ömer Çelik, “Buradan söylüyorum, Erdoğan Devlet Başkanı olacak” ifadelerini kullandı. Başkanlık sistemine gelen eleştirilere de tepki gösteren Bakan Çelik, “Bakın göreceksiniz, nasıl olacak” şeklinde konuştu.
 
Ahmet Davutoğlu'nun tekrar Başbakan olmamasına yönelik tepkileri de yanıtlayan Çelik, şöyle devam etti: 
“Göreceksiniz o da olacak. Başka bir şey söylüyorlar mı? Söylemiyorlar. Biz diyoruz ki Adana güzelleşsin, daha çok hizmet alsın. Onlar ne diyor? Adana’ya Mersin’den giriş yasak, Osmaniye’den yasak, öbür taraftan yasak. Bunlar yasaksız cümle kuramazlar. Kriz olmadan cümle kuramazlar.”

“ÇATI DA ÇÖKTÜ, BİNA TARUMAR OLDU”
Muhalefetin yol yürürken ekonomik ve siyasi güç odaklarına bakıp, kendilerince denge gözettiklerini anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, platformdan inip partililerinin arasına karışarak yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
“Biz neye bakıyoruz? Sadece ve sadece bir şey söylüyoruz; Önce Allah, sonra millet. Başka bir şey söylemiyoruz. Şimdi tüm hedefleri ‘Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye nasıl inşa ederiz, Davutoğlu’nun Başbakan olmadığı bir Türkiye nasıl inşa ederiz, bu seçimlerde AK Parti’nin birinci parti çıkmasını nasıl engelleriz’ diyorlar ve bunları bir ittifakta biraraya getirmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı seçiminde yaptılar mı, yaptılar. Bir çatı adayı çıkardılar fakat çatıyı kurmak için önce kolon lazım. Çatının üstünde oturacağı kolonlar CHP ve MHP olunca kolonda çöktü, çatı da çöktü, bina tarumar oldu.”

Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılış kurdelesini kesen Bakan Çelik, partililerine çiçek dağıttı.
 
 
DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU; “BUNLARA İKİ KOYUNU TESLİM ETSEN BİRİNİ KAYBEDER, DİĞERİNİ KURDA YEDİRİR” 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir dizi açılış ve partisinin seçim bürosunun açılışı için geldiği Adana’nın Kozan ilçesinde isim vermeden muhalefet partilere yüklendi. Bakan Çavuşoğlu, “Bizde Yörüklerin bir tabiri vardır. Bunlara iki tane koyunu versen güdemezler. Birini kaybeder diğerini ise kurda yedirirler” dedi. 

Çavuşoğlu; “Bunlara Türkiye teslim edilir mi? Memleketi bunlara emanet eder misiniz? Bunlar bizim bir Yörük tabiri var, iki tane koyunu versen güdemez. Birini kaybeder diğerini kurda yedirir.

Dolayısıyla 17-25 Aralık darbe girişimler, aynı şekilde gezi olayları hepsi bunlar kurgulanmış olaylardır. 17-25 Aralık darbe girişiminde kullanılan bu paralel çete ve bu taşeron kime hizmet ediyor biliyor musunuz? Yurt dışında bunlar Musevi, ermeni lobisi ve Rum lobisi ile birlikte Türkiye’ye karşı işbirliği yapıyorlar bunlar. Amerikalılar bana soruyor, “Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kendi ülkesinden ne istiyor da bu kadar sizin aleyhinize çalışıyor” diyorlar. Ermeniler bana söylüyorlar. Ermenilerin içinde çok ılımlı insanlarda var. Neticede bu topraklarda hep beraber yaşadığımız insanlar var. Neticede hep birlikte yaşadığımız Ermeni vatandaşlarımızda var ama yurt dışında diasporası içinde de makul olanlar var. Hatta Türkiye aleyhine çalışıp ta ölçülü olanlar var. Hatta ne diyorlar biliyor musunuz?, 'Biz sizin o vatandaşlarınız kadar fanatik değiliz bunlar sizden ne istiyorlar” diyorlar. Geçen gün bir belediyenin arka kapısından girdiler ve kimlerle işbirliği yapıyorlar biliyorsunuz değil mi? Yeni Türkiye’de o büyük hedeflere ulaşmak için, bugün bu milletin ayağına pranga vurmak isteyenleri engellemek için çalışmaya var mıyız?' dedi.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra seçim bürosunun açılışını yaparak esnaf ziyaretinde bulundu.
 

 

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber