Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İfadesini Değiştirince, Patronu Tutuklandı
17 Nisan 2015 / 08:59
İfadesini Değiştirince, Patronu Tutuklandı
Adana’da taksiciyi öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılan sanık, Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından yeniden görülen duruşmada ifade değiştirdi

Sanık, beraat eden patronunun kendisini azmettirdiğini iddia edince, bar sahibi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mahfuz K.'nin işlettiği Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'ndeki barda garson olarak çalışan Fırat M. (19) ve arkadaşı Derviş K. (20), 24 Haziran 2010'da işten çıktıktan sonra 01 T 0302 plakalı taksiye binmek istedi. İki genç, sürücü Mehmet Çınar'ın (35) "Sıran bende değil" demesi üzerine çıkan tartışmada taksiciyi göğsünden bıçaklandı. Ağır yaralanan Çınar, bir hafta sonra hayatını kaybetti. Tutuklanan Fırat M. ile Derviş K. hakkında 'bıçakla kasten öldürme', Mahfuz K. hakkında ise 'cinayeti azmettirme' iddiasıyla Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sonucu, Fırat M. ile Derviş K. ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, tutuksuz yargılanan Mahfuz K. ise beraat etti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, beraat eden Mahfuz K.'nin sanıklar ve sanık yakınları ile olay günü ve öncesinde telefonla görüşmelerinin olması ve bunun yeterince araştırılmadığını belirterek kararı bozdu.

Bu kararın ardından Fırat M. ve Derviş K. tekrar hakim karşısına çıktı. Mahfuz K. ise duruşmaya katılmadı. Fırat M., daha önceki duruşmada yanında çalıştığı Mahfuz K.'nin olayla ilgisi olmadığı yönündeki ifadesini değiştirdi. Fırat M., "Mahfuz K. ile taksiciMehmet Çınar arasında husumet olduğunu öğrendim. Benden intikamını almamı istedi. Olay günü bana verdiği uyuşturucu hapları içtim. Ardından da Mehmet Çınar'ı öldürmemi istedi. Taksiciyi ben öldürdüm, Derviş K.'nin olayla ilgisi yok. Beni azmettiren kişi Mahfuz K.'dir. Cezaevindeyken bana para ve mektup da gönderdi" diye konuştu. Bir sonraki duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Mahfuz K. tutuklandı.

Fırat M., Derviş K. ve Mahfuz K., Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti, Fırat M. ve Derviş K.'ye tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, daha önce beraat ettirdiği Mahfuz K.'ye ise azmettirmeden ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber