Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Huzur' uygulamaları devam ediyor
24 Kasım 2016 / 18:05
Huzur' uygulamaları devam ediyor
Adana'da özel harekat ve çevik kuvvetin de katıldığı 250 polisle, Obalar Caddesi'nde 'huzur' uygulaması

Adana'da özel harekat ve çevik kuvvetin de katıldığı 250 polisle, bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından sık sık korsan gösterilerin yapıldığı Obalar Caddesi'ndeki "huzur" uygulamasında 314 şahıs, 46 araç sorgulandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Osman Ak, vatandaşın huzur ve güvenliğinin sağlanması için gece-gündüz "huzur" adı verilen hem asayiş hem terör hem de uyuşturucu uygulaması yaptırıyor.

Daha önce PKK yandaşlarının sık sık korsan gösteri yaptığı ve aynı zamanda uyuşturucu satışının da yapıldığı Yüreğir ilçesi Çamlıbel, Şehit Erkut Akbay, Anadolu, Dedekorkut, 19 Mayıs Mahallesi, Yunus Emre, Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu, Hürriyet, Yenibey, Barbaros, Küçükdikili, Şakirpaşa, Gülbahçesi, Gülpınar mahallelerinde art arda uygulama yapıldı.

Bu mahalleler dışında polis Şehitlik, Gelincik ve Çukurova caddelerinde de uygulama yapıldı. Son olarak halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için Obalar Caddesi'nde uygulama yapıldı.

Yapılan bu uygulamada özel harekat ve çevik kuvvet ile birlikte 250 polis görev aldı. Caddenin giriş ve çıkışında güvenlik önlemi alan polis gelen şüpheli gördüğü bütün araçları didik didik aradı.
 
Polis çevrede şüpheli gördüğü şahıslara da GBT sorgusu yaptı. Polisin yaklaşık 2 saat yaptığı uygulama sırasında özel harekat polisleri de binaların damlarına çıkarak güvenlik önlemi aldı. Polis dürbün ile etrafı gözetleyerek yapılacak bir saldırıya karşı önlem aldı. Bir başka özel harekat polisi ise uzun namlulu silahı ile eli tetikte bekledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise uygulama yapılırken uzun namlulu silahlarla ara sokaklarda güvenlik önlemi aldı.
 
Yapılan uygulamada 314 şahıs, 46 araç sorgulanırken, 2 şahıstan 4 rulo esrar ele geçirildiği, 2 kimliksiz şüphelinin gözaltına alındığı, 17 motosikletin ise trafikten men edildiği öğrenildi. Ak'ın özellikle PKK yandaşlarının sık sık korsan gösteri yaptığı cadde ve mahalleler ile halkın uyuşturucu satışı yapıldığının ihbarını yaptığı yerlerde "huzur" uygulamasını yoğunlaştıracağı belirlendi.
Bu haber toplam 579 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber