Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hüseyin Sözlüye dava açılıyor!
07 Temmuz 2015 / 08:29
Hüseyin Sözlüye dava açılıyor!
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün ağzından düşürmediği genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın tek varisi olan oğlu Başkan Sözlü aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.

 

Merhumenin oğlu Kerope Manukyan ile torunları İlda, Dora ve Mayk aile şerefleri ile oynandığı gerekçesiyle yüklü miktarda tazminat davası açıyor. Sosyal medya üzerinden  hakaret içerikli ve örnekleme içeren paylaşımların kendilerine karşı ulaştığını ve rahatsızlık duyduklarını belirten aile efradının, "Matild Hanım vergisini düzenli olarak ödeyen, yatırımlar ve yardımlar yapan biriydi.. İyi bir Türk vatandaşıydı. Üzerine bu kadar gelinmesine bir anlam veremiyoruz" dediği belirtiliyor.

Bu bilgiye nereden ulaşıldı?

Merkezi İstanbul'da bulunan bir avukatlık bürosu, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukatla az önce görüşerek Manukyan davasını üstlenmesini istedi. Anlaşma sağlandı. Bu avukatın kimliği bizde gizlidir. Ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz.

MATİLD MANUKYAN KİMDİR?

Türkiye'nin "Genelev patroniçesi" olarak tanıdığı Matild Manukyan 1 Şubat 2011'de 02.00 sıralarında Şişli'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yıllarca üst üste vergi rekortmeni olan, gayrimenkulleri arasında yüzlerce ev ve birçok işyeri bulunan Manukyan'ın katrilyonları bulan serveti ise oğlu Kerope Çilingir'e kaldı. 87 yaşında hayata gözlerini yuman Manukyan'ın cenazesi Çarşamba günü toprağa verilecek.

1914 doğumlu olan Manukyan aristokrat bir Ermeni ailesinin kızıydı. İş hayatına sosyete terziliği ile başlayan Manukyan, genelev patroliçeliğinden edindiği servetin büyük bölümünü gayrimenkule yatırdı. Hatta, son yıllarda sahibi olduğu gayrimenkullerinin vergilerini ödemekte güçlük çektiğini söylemiş, "Çok sevdiğim halde artık gayrimenkule yatırım yapmayacağım. Olanlar yeter. Emlak vergisini zor ödüyorum" demişti.

Manukyan'ın mirasın en önemli bölümünü, Yalova'da 200, İstanbul'da 500 daire ve 70 iş hanı, Antalya ve Alanya'da oteller oluşturuyor. Defalarca İstanbul vergi rekortmeni olan Manukyan geçtiğimiz yıl İstanbul vergi sıralamasında 85'inci olmuş, bu yıl da 272 milyar lira vergi ödemişti. Ölümünden önce özel bir vasiyet hazırlamayan ve mirasını herhangi bir kuruma bağışlamayan Manukyan'ın katrilyonluk serveti böylece oğlu Kerope Çilingir'e kaldı. Evlatlık olduğu ileri sürülen Kerope Çilingir mirasın tamamını alabilecek. Kerope Çilingir'in, İlda, Dora ve Mayk adında 3 çocuğu bulunuyor. Dördüncü çocuğu Linda Çilingir ise geçirdiği beyin kanaması sonucu 6 yıl önce hayatını kaybetmişti. 

Aileye yakın kaynaklar Matild Manukyan'ın trilyonluk mirasının tek varisi olan oğlu Kerope Çilingir'in mafya baskısından korktuğunu bu yüzden cenazeye bile katılmayabileceğini söylüyor. Manukyan'ın aile dostlarından Peyman Akçan, "Annesine yapılan silahlı saldırıdan sonra Kerope iyice ürktü. Takdir edersiniz ki trilyonluk bir miras, mal varlığı ve karşısında annesini öldürmeyi göze alan bir mafya. O nedenle belki cenaze törenine bile katılmayacak" diyor.

İşte mal varlığı


* İstanbul'da 500 daire, 70 iş hani

* Yalova'da 200 daire, 4 bin metrekarelik arsa

* İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bin dönüm arazi üzerine kurulu ambalaj ve emaye fabrikası

* Antalya ve Alanya'da ikisi dört yıldızlı, biri beş yıldızlı üç otel

* Büyükada'da bir köşk

* Kalamış Yat Limanı'nda demirli 18 metre boyunda Sang Harmony yatı

* BMW, Mercedes ve Rolls Royce otomobil

* Çok sayıda mücevher ve ziynet eşyası

Bu haber toplam 3,447 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber