Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hükümlülerin ürünleri bu fuarda
11 Mart 2018 / 22:45
Hükümlülerin ürünleri bu fuarda
Türkiye genelindeki 63 ceza infaz kurumunda ürettiği ürünler, \'Ürün ve El Sanatları Fuarı\'nda Adanalılarla buluşacak.

Hükümlülerin meslek edindirilmeleri, topluma kazandırılmaları ve cezalarını çekerken kendilerine maddi destek sağlamaları amacıyla Türkiye genelindeki 63 ceza infaz kurumunda ürettiği ürünler, “Ürün ve El Sanatları Fuarı”nda Adanalılarla buluşacak. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kentte ilk kez düzenlenecek fuara tüm Adanalıları davet etti.


Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenecek “Ürün ve El Sanatları Fuarı”, 22-28 Mart tarihleri arasında Seyhan ilçesindeki Galeria Festival Alanı yanında bulunan narenciye parkında gerçekleşecek. Fuarda, Türkiye’nin dört bir yanındaki 63 ceza infaz kurumunda hükümlülerin ürettiği ürünler sergilenecek. Gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya, tekstilden el sanatlarına kadar yüzlerce çeşit el emeği göz nuru ürün, düzenlenecek fuarla Adanalılarla buluşacak. 

"Atıl durumdaki insan gücü ülke ekonomisine kazandırılıyor" 
Adalet Bakanlığı Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı Tetkik Hakimi Mehmet Doğan, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve beraberindekilerle birlikte fuarın düzenleneceği alanı gezip bilgi aldı. 

İşyurdu faaliyetlerinde son yıllarda kaydedilen gelişmelerle üretime katılan hükümlü ve tutuklu sayısının arttığını, kaliteli ürünlerin ortaya çıktığını kaydeden Mehmet Doğan, “Hükümlülerin ceza infaz kurumları işyurtlarında çalıştırılarak meslek ve sanatlarının korunup geliştirmesi, topluma kazandırılmaları, meslek edindirilmeleri, kendilerine maddi destek sağlamaları ve atıl durumdaki insan gücünün ülke ekonomisine katkıda bulunması amaçlanıyor. Bu yıl ilkini Adana’da gerçekleştireceğimiz fuarla da, hükümlülerin el emeği göz nuru ürünlerin tanıtımı ve kamuoyuyla paylaşımı işyurdu çalışmalarına olumlu katkılar sağlanıyor” dedi. 

"Fuara tüm Adanalıları bekliyoruz" 
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da, Adana’da ilk kez düzenlenecek fuara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Güzelyalı mahallesindeki Adana Göltepe Eğitim Tesisleri’nde bulunan ‘İşyurtları Kurumu Adana Satış Mağazası’nda ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerimizin yaptığı ürünlerin satışı yapılıyor. Düzenlenecek fuarla da, ürünler daha kapsamlı ve geniş kitlelere ulaşacak. Hükümlülerimize çalışırken sigorta yapılmış olması, hem yevmiye almaları hem de meslek edinmeleri ve sertifika sahibi olarak tahliye olmaları toplumun huzuruna ve yeniden suç işlenmesine engel olacak önemli bir faaliyet. İş yurtlarının bu faaliyetlerini daha da geliştirerek devam ettirmekte kararlıyız. Tüm Adanalıları doğal, organik el emeği göz nuru ürünlerin bulunduğu fuara bekliyoruz” diye konuştu.
Bu haber toplam 880 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber